Jobbsøking

Hva er en oppgaveerklæring for ansettelse?

Definisjon og eksempler på en oppgaveerklæring for ansettelse

En kvinne iført en gul bluse intervjuer en annen kvinne, som har ryggen mot kameraet.

••• ferrantraite / Getty Images

En oppgaveerklæring for ansettelse er en kort beskrivelse av deg selv, dine egenskaper og dine ferdigheter. Det brukes til å demonstrere interessen din for en jobb og vise hvordan du vil være til nytte for en organisasjon.

Lær mer om å utvikle en oppgaveerklæring for ansettelse.

Hva er en oppgaveerklæring for ansettelse?

En avhandlingserklæring for ansettelse er en en- eller to-setningserklæring om dine kvalifikasjoner. Den kan brukes i følgebrev , på CV-en din (i målet ditt eller sammendrag seksjonen), eller i intervjuer for å forklare hvorfor du er den rette personen for jobben. I et følgebrev legger du oppgaveerklæringen din i delen om hvorfor du søker.

Avhandlingsuttalelsen din bør fascinere potensielle arbeidsgivere, slik at de ønsker å lære mer om deg og din legitimasjon. En solid oppgaveerklæring kan også gjøre nettverksbygging enklere. For eksempel, på jobbmesser, trenger du ikke tenke på hva du skal si når noen spør hvilken type jobb du vil ha.

Hvordan en oppgaveerklæring for sysselsetting fungerer

Det første trinnet for å utvikle oppgaveerklæringen din er å tenke på stillingene du vil søke på, hva du har å tilby et selskap, og hvorfor arbeidsgivere bør ansette deg.

Her er noen tips for å utvikle en sterk oppgaveerklæring:

 • Vær direkte : Avhandlingsuttalelsen din bør være enkel og saklig, siden ansettelsesledere ikke har tid til å finne ut hva du prøver å si. Dette er ikke tiden for å vise frem det omfattende vokabularet ditt.
 • Skreddersy uttalelsen din : Begynn med å utvikle en generell oppgaveerklæring, og juster den deretter for å målrette den mot jobben du søker på. Du har kanskje en IT-sertifisering og også en sterk programleder, men søker du jobb som datatekniker er IT-sertifiseringen viktigere å nevne. Hvis du søker på en stilling som salgsrepresentant i et programvareselskap, vil du legge vekt på presentasjonsferdighetene dine.
 • Sett inn dine ferdigheter som fordeler for selskapet : Et mål med en avhandlingserklæring er å gjøre det lett synlig for en ansettelsesleder hvor fordelaktig å ansette deg. Du kan for eksempel si at din lederegenskaper vil hjelpe deg med å utvikle og trene et eksepsjonelt salgsteam som vil møte eller overgå selskapets salgsmål. Du må kanskje undersøke et selskap for å finne dets mål og prioriteringer.

Eksempler på en oppgaveerklæring for ansettelse

Hvis du ikke er sikker på hva du skal inkludere i oppgaveerklæringen din, kan disse eksemplene hjelpe:

 • Jeg skriver for å søke på stillingen som administrativ assistent i ABC company. Mine sterke kommunikasjons- og organisasjonsevner og min evne til å skape orden ut av kaos gjør meg til en utmerket match for denne stillingen.
 • Min fascinasjon for tall kombinert med mine sterke regnskapskunnskaper og matematikkfag ville gjøre meg i stand til å gi et solid bidrag i denne rollen.
 • Min evne til å lykkes med å implementere dagens webdesignteknologi og utvikle og vedlikeholde nettsteder for oppstartede IT-selskaper vil gjøre meg i stand til å bidra til XYZ-selskapet.
 • Min flyt i spansk og sterk markedsføring og kommunikasjons ferdigheter vil være en fordel for bedriften din, slik at jeg kan bygge tillitsfulle relasjoner med kunder.
 • Jeg har laget salgsstrategier som har oppnådd 40 % inntektsvekst per år. Jeg kan motivere salgsteam og designe insentivprogrammer for å nå kort- og langsiktige salgsmål.

TIL oppsummerende uttalelse ligner på en oppgaveuttalelse, men den fokuserer på faktaerfaring uten vekt på fordeler. Du kan for eksempel si: 'Exekutivassistent med syv års erfaring med å opprettholde tidsplaner, arrangere reiser og håndtere korrespondanse.'

Viktige takeaways

 • En oppgaveerklæring for ansettelse er en kort beskrivelse av deg selv, dine egenskaper og dine ferdigheter. Den brukes til å vise hvordan du vil være til nytte for en organisasjon.
 • Du kan bruke oppgaveerklæringen din på CV-en din, i følgebrev, i intervjuer og under nettverksarrangementer.
 • Den skal være kort, direkte og skreddersydd for hver stilling du søker på.
 • Bruk eksempler for å hjelpe deg med å lage en oppgaveerklæring.