Musikkarrierer

Hva som kreves for å være band-/artistsjef

Mann som spiller gitar på konsert

••• Eleni Mikallou / EyeEm / Getty Images

An artist manager , også kjent som en 'bandmanager', er ansvarlig for forretningssiden ved å være i et band. Ofte er bandmedlemmer gode på den kreative siden av ting, men er ikke så flinke til promoterer seg selv , bestille sine egne spillejobber , eller forhandle avtaler. I en veldig generell forstand er oppgaven til en manager å ta seg av den daglige driften av bandets karriere slik at bandet kan fokusere på den kreative siden av ting.

Hva gjør en artistsjef for signerte artister

Jobbene en manager gjør avhenger veldig av bandet og hvor de er i karrieren.

For signerte artister bør ledere:

  • Forhandle økonomiske avtaler med etiketten for utgifter som turné og innspilling
  • Ha tilsyn med andre som jobber for bandet, som regnskapsførere, agenter og selgere.

Hva gjør en artistsjef for usignerte artister

For en usignert artist bør manageren være talerøret til bandet, og deres største allierte, og sørge for at alle andre involvert i bandets karriere gjør jobben sin og jobber hardt for å fremme bandets suksess. For eksempel bør lederen være på telefonen med etiketten og spørre om reklamekampanjer og deretter på telefonen med middel spør om kommende showmuligheter.

I tillegg bør de:

  • Send ut demoer til etiketter , radiostasjoner, lokale trykte medier og nettpublikasjoner
  • Bestill spillejobber og inviter plateselskaper og media til showene
  • Nettverk og snakk med folk om bandet
  • Hjelp til å bestille studiotid og øvingsøkter
  • Utforsk finansieringsmuligheter for bandet

Hvorfor du trenger en kontrakt

Selv om du leder et usignert band som består av personlige venner, og det ikke er penger involvert, må du foreløpig skrive en avtale . Det trenger ikke å være fancy eller til og med overvåket av en advokat. Bare skriv ned hva som forventes av både manager og band, hvor stor prosentandel av inntekten for manageren vil være hvis det skulle komme inn penger, og hva som skjer hvis band og manager bestemmer seg for å skille lag. Mange nye band ønsker ikke å få vennene sine til å signere kontrakter. Ta det ut av tankene dine. Når du inngår et forretningsforhold med en venn, holder en kontrakt vennskapet trygt.

Hvordan bli en leder

Hvis du tror ledelse kan passe godt for deg, ta en titt rundt deg. Kjenner du noen musikere som kan bruke noen til å organisere show eller administrere nettsidene deres? Meld deg frivillig til å hjelpe band du kjenner, selv om det betyr å jobbe gratis mens du lærer deg tauene.

Du kan også henvende deg til et forvaltningsselskap og se om de har noen praksismuligheter tilgjengelig. Som de fleste musikkarrierer, hvis du holder hodet nede og jobber hardt, vil de rette personene legge merke til det.

Hvordan lønnen er

Ledere får generelt betalt en prosentandel av bandets inntekt: ofte 15 % til 20 %. I tillegg til prosentandelen, skal ledere ikke måtte dekke noen utgifter av lommen.

Det er noen ting en leder IKKE bør få et cutoff - disse inkluderer låtskriver royalties - etter min mening. Du bør være klar over at det finnes mange forskjellige typer managementavtaler der ute, og musikkindustriens endrede ansikt har betydd en endring i managementavtaler. I hovedsak er måten musikere tjener penger på, i endring, og siden inntekten til musikerne er direkte knyttet til inntektene til managerne, må ledere sørge for at de kan utnytte de nye pengekildene.

Enhver avtale mellom musikere og managere bør forhandles på forhånd og tas opp igjen når det skjer betydelige hendelser som drastisk kan øke eller redusere bandets inntekt.