Ledelse Og Ledelse

Hva lavthengende frukt betyr i næringslivet

plukke lavthengende frukt

•••

Roderick Chen/Getty ImagesUttrykket 'lavthengende frukt' refererer til oppgaver som er enkle å utføre eller enkle å løse problemer i en bestemt situasjon. Det er en klisjé som ofte ytres i forretningsmiljøer som er mye brukt og av og til misbrukt.

Oppgaver beskrevet som 'lavthengende frukt' er uten betydning for de større utfordringene. På samme måte som de enkle, men lavt prioriterte elementene på oppgavelisten din, kan de være raske for deg å sende, men relativt ubetydelige gitt dine større utfordringer. Og akkurat som tidsstyringseksperter foreslår, vil fokus på de viktigste prioriteringene gi de beste resultatene. Forretningsfolk bør unngå å være opptatt av det de anser som lavthengende frukt.

Den opprinnelige betydningen av 'lavthengende frukt'

Uttrykket lavthengende frukt refererer til den søte, lett tilgjengelige frukten i den nedre enden av et tres grener. Frukthagearbeidere og huseiere setter pris på hvor lett denne frukten kan plukkes, i motsetning til innsatsen som kreves for å nå frukten som finnes høyere i treet.

Lavthengende frukt i næringslivet

Noen av målene du setter for organisasjonen din vil være lettere å oppnå enn andre. For eksempel, hvis du har fullført en kundetilfredshetsundersøkelse som viste at kunder er misfornøyde med telefonstøttetjenesten din, kan du sette deg en rekke mål for å fikse områdene de kritiserte. Du kan sette ett mål for å besvare alle innkommende anrop innen en viss tidsperiode, og et annet mål kan være å løse nitti prosent av kundestøtteproblemene ved den første samtalen.

Det første målet er betydelig lettere å oppnå. Forbedring av tid til å svare kan administreres raskt ved å ansette flere telefonrepresentanter og kjøpe nødvendig tilleggsutstyr. Å legge til ansatte og utstyr krever selvfølgelig tilgang til kapital, men dette målet vil fortsatt bli ansett som den lavthengende frukten.

Det andre målet er mer utfordrende enn det første, og krever potensielt at du øker den tekniske kunnskapen til kundeservicerepresentantene som en del av å forbedre den generelle kundeopplevelsen. Det involverer ansattesevaluering, opplæring, potensielt eliminering av noen arbeidere og ansettelse av nye, og en rekke andre aktiviteter.

Verdi i lavthengende frukt

Den lavthengende frukten er fristende, lett å avhjelpe, men potensielt betydelig mindre verdifull enn disse sistnevnte, mer utfordrende problemene. Andre eksempler på lavthengende frukt kan omfatte:

  • Kunder som regelmessig bestiller et produkt, krever lite mer enn en sporadisk påminnelse fra en salgsrepresentant.
  • Kvalitetsfeil i produksjonen som lett kan identifiseres og repareres.
  • Øker ansattes moral gjennom positive tilbakemeldinger og anerkjennelse.
  • Avhjelpe ytelsesproblemer med konstruktiv tilbakemelding.
  • Tilfredsstille en kunde ved å imøtekomme en returforespørsel.
  • Tilfeldig ansatt målsetting der målene ikke er direkte knyttet til bedriftens strategier.
  • Prosessforbedringsinitiativ hvor de enklere prosessene angripes og forbedres før mer kompliserte prosesser evalueres.

Ideelt sett håndteres de varene vi betegner som lavthengende frukt lett i normal virksomhet av alle medarbeidere. Men når vi forenkler målene våre for å fokusere på disse enkle elementene, er vi potensielt kortsluttende for firmaet. Husk: god tidsstyring omtrent som måloppnåelse fokuserer på de store prioriterte elementene.

Målvalg og lavthengende frukt

Mål bør ikke velges og forfølges fordi de er enkle. De bør prioriteres med tanke på generell betydning for å oppnå organisasjonsstrategi. Riktig målsetting inkluderer å knytte målene til sentrale strategiske prioriteringer og bygge mekanismen for måling og overvåking av ytelse. Hvis målet ikke direkte kobles til et firmas nøkkelstrategi, bør det sannsynligvis ikke følges.

Lavthengende frukt utover mål

Lavthengende frukt refererer ikke bare til mål. Det kan også referere til mål . Salgseksperter vil fortelle deg at det er lettere å få en eksisterende kunde til å kjøpe mer enn det er å få en ny kunde. Noen selgere målretter gjentatte salg til eksisterende kunder fordi de anser dem for å være lavthengende frukt. Men hvis et firmas generelle helse er basert på regelmessig å fange nye kunder, kan det være farlig å være opptatt av denne lett tilgjengelige virksomheten.

Gode ​​salgsledere vil sikre at deres representanter streber etter en passende balanse mellom den lavthengende frukten med gjentakende kunder og vanskelig tilgjengelig frukt med nye kunder.

Bunnlinjen

Pass på de enkleste målene. Mens den lavthengende frukten kan være fristende, kommer de sanne belønningene ofte fra å klatre høyere og strekke seg etter den virkelige skatten i de høyere grenene.

Oppdatert av Art Petty