Jobbsøking

Hva gjør en kandidat til en god passform?

Forretningsfolk håndhilser på kontoret før et intervju

••• Chris Ryan / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Arbeidsgivere ser alltid etter kandidater som passer godt til jobben, avdelingen og organisasjonen. Selv om du virker ideell på papiret, vil arbeidsgiveren under et intervju sannsynligvis vurdere om du passer 'godt' for selskapet.

Til tross for at du har fantastisk legitimasjon, hvis det ikke ser ut til at du vil passe inn i ledelsen, de andre ansatte eller bedriftskulturen, kan det hende at jobben ikke passer for deg, og du får kanskje ikke et jobbtilbud.

Matching av CV-en din

Hva gjør at du passer godt for en arbeidsgiver? Det er mange forskjellige dimensjoner som påvirker hvor godt du vil passe inn hvis du blir ansatt. Det kanskje mest åpenbare aspektet ved passform er om CV-en din stemmer overens med jobbens kvalifikasjoner. Intervjuere vil vite om du har de rette interessene, personligheten, ferdighetene, kunnskapene, utdanningen og erfaringene for å utmerke deg i målposisjonen din.

Analyser krav for jobben og gi eksempler på hvordan du har utvist nøkkelkvalifikasjoner i dine tidligere akademiske, co-curricular, frivillige og arbeidsaktiviteter. Du må vise arbeidsgiveren hvorfor du vil passe godt for jobben.

Bedriftskultur

Selvfølgelig går en god match utover CV-en din. Arbeidsgivere vil se etter personer som vil passe godt inn i deres bedriftskultur både på et personlig og faglig nivå. For eksempel, hvis et selskap verdsetter innovasjon, kreativitet og entreprenørskap, vil intervjueren ønske å se bevis på et mønster av disse egenskapene i arbeidshistorien din og i svarene dine på intervjuspørsmål.

Sørg for at du undersøker bedriftskulturen mens du forbereder deg til et intervju, slik at du kan presentere dine styrker innenfor konteksten av organisasjonens kultur. Vær også forberedt på å svare jobbintervjuspørsmål om bedriftskultur . Du bør også stille spørsmål om bedriftskulturen – jobbtilpasning går tross alt begge veier.

Vær oppmerksom på kontoratmosfæren for å få en følelse av hvordan du vil passe inn i den generelle bedriftskulturen også. Hva er kleskoden? Virker alle tilfeldige og avslappede, eller formelle og seriøse? Er arbeidsmiljøet åpent eller er alle på sitt eget kontor? Disse skiltene kan fortelle deg mye om en bedrifts kultur.

Ledelse og lederstil

Et annet element av tilpasning er hvordan du kan reagere på din potensielle leders tilsyns- eller lederstil. For eksempel, hvis en rekrutterer vet at en bestemt leder er hands-off med ansatte, kan de se etter en selvmotivert kandidat, i stedet for en som trives med tilbakemeldinger eller veiledning. På samme måte, hvis en veileder er kjent for å ha en autokratisk stil, kan en intervjuer nøle med å ansette en kandidat som foretrekker å jobbe selvstendig.

Du vil sjelden få innsikt i din potensielle leders stil før intervjudagen, men undersøk deres tilnærming mens du samhandler under intervjuprosessen. Lær så mye om stilen deres som mulig for å forstå hvor godt din måte å jobbe på vil passe.

Hvis du har sjansen, spør andre personer som rapporterer til din mulige veileder om å beskrive deres ledelsestilnærming. Dette kan gi deg et mer realistisk syn på en sjefs lederstil enn sjefens egne svar vil.

Passer jobben godt for deg?

Et intervju er en sjanse for begge parter til å avgjøre om de vil fungerer godt sammen . Tenk på det som din sjanse til å bli kjent med hverandre og lære så mye om hverandre som mulig. Hvis det ikke ser ut til å passe godt, ta deg tid til å bestemme hva slags jobb som vil passe perfekt.