Menneskelige Ressurser

Hva utgjør bedriftskulturen din?

Integrering av nye ansatte er et oppnåelig mål

Forretningskvinne leder møte på oppstartskontor

••• Thomas Barwick/ Stone/ Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du interessert i å ha en solid definisjon av hva ansatte snakker om når de diskuterer arbeidskulturen din? Kultur er arbeidsmiljøet du leverer til ansatte. Ansatte er motiverte, glade og mest fornøyde når deres behov og verdier er konsistente med de som kommer til uttrykk i arbeidskulturen din.

Fra tidspunktet for den første søknaden en potensiell ansatt sender til organisasjonen din til en ansatt blir ansatt, prøver både arbeidsgiveren og den potensielle ansatt å finne ut om søkeren er en god kulturell passform . Kultur er vanskelig å definere, men du vet generelt når du har funnet en ansatt som ser ut til å passe din kultur.

Kultur er miljøet du jobber i hele tiden. Kultur er et kraftfullt element som former arbeidsgleden din, arbeidsrelasjonene dine og arbeidsprosessene dine. Men kultur er noe du faktisk ikke kan se, bortsett fra gjennom dens fysiske manifestasjoner på arbeidsplassen din. Disse inkluderer å merke seg om ansatte har familiebilder eller planter på skrivebordet, elementer som uttrykker den ansattes lykke og engasjement for jobben sin.

Mens det eksisterer en bestemt kultur i organisasjonen din som er utviklet av de ansatte som jobber i bedriften din, hver ny ansatt legger deres mangfold til arbeidskulturen din. Så selv om det eksisterer en kultur når en ny ansatt blir med, legger han eller hun snart til kulturen som oppleves av alle de ansatte på jobb.

Hva utgjør din kultur?

Kultur er som personlighet. Hos en person består personligheten av verdier, tro, underliggende antakelser , interesser, erfaringer, oppdragelse og vaner som skaper en persons atferd.

Kultur består av verdier, tro, underliggende antakelser, holdninger og atferd som deles av en gruppe mennesker . Kultur er atferden som resulterer når en gruppe kommer frem til et sett med – vanligvis uuttalte og uskrevne – regler for hvordan de vil jobbe sammen på en arbeidsplass.

Din kultur består av alle livserfaringene som hver ansatt bringer til arbeidsplassen. Kultur er spesielt påvirket av organisasjonens grunnlegger, seniorledere og andre ledere på grunn av deres rolle i organisasjonsutvikling og struktur, beslutningstaking, vurdering av ansattes ytelse og oppdrag, og strategisk retning.

Mellomledere er også viktige i dannelsen av organisasjonskulturen din, da de er limet som holder alle de øvrige ansatte på en måte som lar dem motta informasjon og veiledning.

Hvordan ser du på kultur

De visuelle og verbale komponentene til en organisasjonens kultur merkes hver dag på jobb. Enten du går gjennom et arbeidsområde, sitter på et kontor, deltar på et møte eller spiser i lunsjrommet, omgir organisasjonens kultur deg og gjennomsyrer arbeidslivet ditt.

Kultur er representert i gruppens:

 • Språk,
 • beslutningstaking,
 • symboler og gjenstander,
 • historier og legender,
 • nivå av empowerment,
 • feiringer, og
 • daglige arbeidspraksis.

Noe så enkelt som objektene som er valgt for å pryde en ansatts skrivebord, forteller deg mye om hvordan ansatte ser på og deltar i organisasjonens kultur. Ditt elektroniske oppslagstavleinnhold, karrierenettstedet ditt, bedriftens nyhetsbrev, interaksjonen mellom ansatte i møter og måten folk samarbeider på sier mye om organisasjonskulturen din.

Du kan ta en kulturvandring for å se, sette pris på og observere organisasjonens dagens kultur . Du kan også endre organisasjonens kultur. Hvis kulturen som har utviklet seg ikke støtter å nå dine forretningsmål eller miljøet du ønsker å gi ansatte, er kulturendring tøff, men det er et oppnåelig alternativ.

Du kan bevisst forme kulturen du trenger for organisasjonens viktigste mulighet for suksess. Med konsekvent lederskap som snakker , kan du ta denne utfordringen – og vinne.

Enculturation: Hjelpe nye ansatte

Enkulturering er en sosialiseringsprosess der nye arbeidere tilpasser seg og blir en del av bedriftskulturen til deres nye bedrift, kontor, avdeling, arbeidsgruppe og så videre. Noen selskaper hjelper nye ansatte med å omfavne organisasjonens kultur gjennom orienterings- eller onboarding-økter og andre Human Resources (HR) initiativer.

Avdelinger bør ønske nye ansatte velkommen med en plan som vil hjelpe den nye personen til å lære jobben sin. De beste planene fordyper også den nyansatte i de viktigste aspektene ved kulturen. De gjør dette ved aktiviteter som:

 • dele organisasjonens misjon, visjon, veiledende prinsipper og verdier;
 • sørge for at den nye medarbeideren møter selskapets president og andre nøkkelansatte slik at de kan kommunisere kulturen og forventningene;
 • sjekke inn med minioppdateringer etter 30, 60 og 90 dager for å se hvordan den ansatte har det; og
 • tildele en velinformert, gjennomtenkt mentor eller kompis som kan lære den nyansatte bedriftens kultur og introdusere den nyansatte for flere langtidsansatte.

Målet ditt med enculturation-aktiviteter er å sikre den ansattes kulturelle passform og å engasjere og integrere den nye medarbeideren i din ønskede organisasjonskultur.