Ledelse Og Ledelse

Hva ledere trenger å vite om å jobbe med generasjon Z

ung kvinnelig kontorarbeider chatter med kollega

••• sturti / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Den siste generasjonen – generasjon Z – varierer mellom 1997-2012, noe som betyr at de eldste medlemmene av Gen Z har vært levedyktige medlemmer av arbeidsstyrken siden 2011. Mens flertallet av fremtidige Gen Z-ansatte fortsatt går på skolen, er mange Gen Z-arbeidere i ferd med å bli de ideelle kandidatene for selskaper som åpner nye stillinger.

For best å forstå denne nye bølgen av arbeidere, er det viktig å få en følelse av hva de ser etter i et arbeidsmiljø og hva slags tendenser de har. Ved å gjøre det vil du også kunne forutse mulige endringer for din egen virksomhet i etterkant.

Forstå generasjon Z

I en undersøkelse utført av College Employment Research Institute rapporterte 83 % av respondentene at de ansatt minst én nyutdannet i løpet av studieåret 2017-2018; disse nyutdannede var den første bølgen av generasjon Z.

Gen Z var den første gruppen som ble født inn i en tidsalder med smart teknologi og alternative utdanningsstrukturer, for eksempel samarbeidende klasserom og praktiske undervisningsmetoder.

Fordi tilgang til informasjon og metoder for læring har endret seg drastisk siden Gen Y, og det er trygt å anta at Gen Z vil gravitere mot arbeidsplasser som tilpasser læringsstilen deres.

Gen Z er entreprenøriell

I følge en feltstudie fra Online Schools Center, 41% av Gen Zers planlegger å starte egen virksomhet. Selv om denne prognosen ennå ikke har blitt en realitet, er den fortsatt betydelig høyere enn de 4% av millennials (og noen få Gen Zers også) som for tiden eier sine egne små bedrifter. Dette betyr ikke at Gen Zers ikke vil oppfylle målet om å eie sine egne virksomheter – gjennomsnittsalderen for å starte en bedrift som ansetter minst én person er 42 år.

Å ha et ønske om å starte en bedrift og ansette andre mennesker er ikke den eneste måten Gen Z viser en selvstendig næringsdrivende ånd på. I følge en 2018-rapport fra Upwork jobber 46 % av Gen Zs i spilleøkonomien – enten som et supplement til hverdagsjobben eller som hovedinntektskilde.

I motsetning til eldre arbeidere, går Gen Zers for gig-økonomien som et førstevalg, siden det gir dem mer fleksibilitet over sitt eget arbeid, samt en enklere måte å utforske karriereveier de brenner for uten å forplikte seg til dem på heltid.

Så mens de eldste Gen Zers ikke har vært i arbeidsstyrken på lenge, blir mønsteret med å velge selvstendig næringsdrivende fremfor å jobbe for andre tydelig. Når det er mulig, har mang en Gen Z vendt seg til selvstendig næringsvirksomhet på en eller annen måte, og du kan forvente å se disse tallene øke etter hvert som medlemmer av Gen Z-kohorten får arbeidserfaring og fullfører utdannelsen.

Gen Z i bedriftsverdenen

Mens mange Gen Zers trender mot gig-økonomien, vil det fortsatt være en betydelig prosentandel som leter etter en fulltidskontorjobb. Som arbeidsgivere må du forstå verdiene til Generasjon Z-ansatte å bruke talentene sine best mulig. Med Gen X-foreldre som sannsynligvis har hjulpet dem gjennom deres utdannings- og profesjonelle karriereveier, vil Gen Z komme inn på arbeidsmarkedet med sterk utdanning og ambisjoner, men betydelig mindre bedriftserfaring. Den tradisjonelle hierarkiske bedriftsstrukturen er litt abstrakt, og generelt sett mer lite tiltalende for Gen Z, noe som tydeliggjøres av deres tilhørighet til frilansarbeid i motsetning til standard 9-5 arbeidsdager.Hvis de befinner seg i et kontormiljø, er det noen få forhold de trekker mot. For eksempel:

 • En balanse mellom arbeid og privatliv er avgjørende , ettersom 28 % av millenniumansatte har rapportert at de føler seg utbrent og overarbeidet. I følge en undersøkelse fra Gallup gjør denne utmattelsen at de er 63 % mer sannsynlige for å bli syke eller slutte på grunn av stress. Med tusenårig oppførsel som telegraferer trendene til den følgende generasjonen, er det viktig å følge disse handlingene for å sikre at yngre ansatte ikke brenner ut, mister produktivitet eller mister moral.
 • Generasjon Z trenger et samarbeidende, menneskelig miljø . Til tross for at de er den mest teknologifokuserte generasjonen til dags dato, ifølge en fersk undersøkelse, foretrekker over 90 % av Gen Zers å ha et menneskelig element i arbeidsdagen og vil heller samhandle med et teknologibasert prosjekt med andre teammedlemmer ved sin side.
 • Hyppigere tilbakemelding er et must . 66 % av Gen Zers har uttalt at de ønsker flere innsjekkinger med en leder i løpet av uken, da dette har vist seg å bidra til å opprettholde ansattes oppbevaring og produktivitet.

Administrere Gen Z-kohorten

Generasjon Z legger stor vekt på omfattende opplæring på arbeidsplassen . Men fordi denne generasjonen ble utdannet i et nyere, mer teknologifokusert og samarbeidsmiljø, kan det hende de tradisjonelle standardene for opplæring av ansatte må tilpasses den innkommende arbeidsstyrken.

I følge forskning ledet av LinkedIn foretrekker de mikrolæring og selvstyrt læring i motsetning til en tradisjonell læringstilnærming. I tillegg søker de instruksjoner som vil gi innsikt i de beste måtene å avansere på arbeidsplassen, tilpasse seg skiftende teknologier og bedriftsstruktur, og de beste metodene for å omdirigere denne kunnskapen i tilfelle jobben deres slutter å eksistere.

Dette betyr at lærings- og utviklingsteamene i selskaper som ansetter Gen Zers, må jobbe for å endre hvordan de lærer ut nye ferdigheter, i stedet for å forvente at deres nye ansatte – de første digitale innfødte – skal følge de gamle metodene.

Bunnlinjen

Ettersom Gen Z bruker mer tid i arbeidsstyrken, vil det fortsette å endre hvordan selskaper fungerer. Om de påfølgende generasjonene vil følge deres ledetråd eller presse dem til å tilpasse seg gjenstår å se. Men husk, hvis Gen Z-ansatte på arbeidsplassen din ikke er fornøyd eller mottar regelmessige tilbakemeldinger, er mange Gen Z-er glade for å hoppe til spilleøkonomien, og det er et tap for arbeidsgivere som trenger å tiltrekke seg og beholde en yngre generasjon av arbeidere.

Artikkelkilder

 1. Pew Research Center. ' Definere generasjoner: Hvor millennials slutter og generasjon Z begynner ,' Åpnet 25. september 2019.


 2. College Employment Research Institute. ' Rekrutteringstrender 2018-2019 ,' Side 4. Åpnet 25. september 2019.


 3. Barnes og Noble College. ' Bli kjent med Gen Z ,' Åpnet 25. september 2019.


 4. Nettskolesenter. «Doing It Their Way: Gen Z And Entrepreneurship», åpnet 25. september 2019.


 5. Finansiell veileder. ' Aktuelle småbedriftstrender og statistikk ,' Åpnet 25. september 2019.


 6. Upwork. ' Nye data avslører Gen Z er mer sannsynlig å velge å freelance enn noen annen generasjon ,' Åpnet 25. september 2019.


 7. Gallup. ' Millennials brenner ut ,' Åpnet 25. september 2019.


 8. Cision PR Newswire. ' Feil driver innovasjon, ifølge EY Survey på Gen Z ,' Åpnet 25. september 2019.


 9. Senter for generasjonskinetikk. ' State of Gen Z 2018: Overraskende ny forskning om Gen Z som ansatte og forbrukere ,' Åpnet 25. september 2019.


 10. LinkedIn. ' Gen Z former en ny æra for læring: Her er hva du bør vite ,' Åpnet 25. september 2019.