Jobbsøking

Hva du ikke skal inkludere i et følgebrev

Tenker på hvordan dette problemet skal løses

••• suksess Seisa / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Et følgebrev er en viktig del av jobbsøknaden din. I noen tilfeller krever arbeidsgivere at et følgebrev sendes inn med CV-en din. I andre er et følgebrev valgfritt eller ikke nødvendig.

Et følgebrev kan øke søknaden din om jobb. Det kan også koste deg et intervju hvis det ikke inneholder riktig informasjon eller hvis det er slurvete eller dårlig skrevet. En Career Builder-undersøkelse rapporterer at skrivefeil eller grammatiske feil er en umiddelbar avtalebryter for 77 % av ansettelsesledere.

Det er alltid en god idé å gi et følgebrev hvis du har mulighet . Følgebrevet ditt kan utgjøre forskjellen mellom å bli valgt til et intervju – eller ikke. Det gir deg en sjanse til å selge kvalifikasjonene dine til ansettelsessjefen, og viser dem hvorfor du er en sterk kandidat for jobben.

Et velskrevet følgebrev gir deg muligheten til å ramme inn bakgrunnen din slik at arbeidsgivere trekker de riktige konklusjonene om dine kvalifikasjoner når de vurderer CV-en din.

Hensikten med et følgebrev

I følgebrevet ditt er det viktig å formidle hvordan karakteren din, interesser, motivasjoner, kunnskaper, ferdigheter og erfaringer ruster deg til å utmerke deg i jobben. Dette er din mulighet til å vise arbeidsgiveren hvorfor du er en utmerket kandidat for stillingen og bør vurderes.

Her er tips for å matche dine kvalifikasjoner til jobben , slik at du kan matche legitimasjonen din og arbeidsgiverens jobbkrav.

Hva du ikke skal inkludere i et følgebrev

Det er noe slikt som for mye informasjon når det kommer til følgebrevskriving. Følgebrevet ditt bør være kort, konsist og fokusert på hva du kan tilby arbeidsgiveren.

Du trenger ikke dele ikke-relevant informasjon, personlig informasjon eller noe annet som ikke forbinder deg med stillingen du søker på.

Brevet ditt bør unngå å gi feil inntrykk av ditt kandidatur. Videre bør det ikke gi ubrukelig informasjon som gjør det vanskeligere for rekruttereren å fokusere på dine mest overbevisende kvalifikasjoner.

15 ting du ikke bør inkludere

1. Eventuelle stave- eller grammatikkfeil

Følgebrevet ditt blir sett på som et eksempel på din evne som forfatter og bevis på din oppmerksomhet på detaljer. Selv en mindre skrivefeil eller feil kan slå deg ut av striden om jobben. Se gjennom disse korrekturlesingstipsene for å sikre at bokstavene dine er perfekte.

Enda bedre, hvis du kan få noen andre til å vurdere det for deg, gjør det også. Det kan være vanskelig å fange våre egne feil.

2. Feil firmanavn eller feil navn på kontaktperson

Dobbeltsjekk for å være sikker på at du har adressert følgebrevet til riktig person ved riktig organisasjon. Hvis du tar feil, er det et tips om at du masseproduserer dokumentene dine og kanskje mangler oppmerksomhet på detaljer.

Ingen liker det når de blir kalt ved feil navn, og det gjelder spesielt når du leser brev fra noen som vil at du skal ansette dem.

3. Alt som ikke er sant

Det bør ikke sies, men det er viktig å holde følgebrevet like ærlig som CV-en. En ResumeLab-undersøkelse rapporterer at 93 % av de spurte kjenner noen som har løyet på CV-en deres.

Fakta kan sjekkes, og løgn er grunnlag for å heve tilbud og si opp ansatte. ResumeLab-undersøkelsen viser at 65 % av personene som ble tatt for å lyve enten ble sparket eller ikke ansatt.

Jeg har hørt fra jobbsøkere som var i panikk fordi de strakk sannheten eller rett ut løy i følgebrevet eller CV-en og visste ikke hvordan jeg skulle fikse det. Du vil ikke være en av disse menneskene. Sørg for at følgebrevet nøyaktig gjenspeiler dine kvalifikasjoner for jobben.

Ikke pynt på arbeidshistorien eller kvalifikasjonene dine. Arbeidsgivere kan sjekke med referanser og tidligere arbeidsgivere.

4. Avsnitt som er for lange

Arbeidsgivere vil hoppe over følgebrevet ditt og flytte rett til CV-en din hvis det er for vanskelig å lese.

  • Hvert avsnitt i brevet ditt skal inneholde 5 - 6 linjer med tekst med ikke mer enn tre setninger i hver.
  • Inkluder rikelig med mellomrom øverst og nederst i brevet og mellom avsnittene.

Her er hvor langt et følgebrev skal være .

5. Dine lønnskrav eller forventninger

Ikke ta med lønnskrav eller forventninger med mindre arbeidsgiveren er instruert om det. Det er viktig å vise arbeidsgiveren din interesse for selve jobben og ikke få det til å virke som penger er din primære motivasjon.

Det er alltid lurt å la arbeidsgiver nevne lønn først, hvis mulig. Her er når og hvordan nevnes lønn til en potensiell arbeidsgiver.

6. Negative kommentarer om en nåværende eller tidligere arbeidsgiver

Unngå å inkludere negative kommentarer om din nåværende eller tidligere arbeidsgiver som en del av hvorfor du søker jobb. Arbeidsgivere har en tendens til å se slike kommentarer som en indikasjon på mulige holdnings- eller ytelsesproblemer.

Hold brevet ditt positivt og fokusert på hvorfor du er den rette personen for jobben.

7. Informasjon som ikke er relatert til jobben

Ikke ta med noen tekst som ikke er direkte relatert til dine eiendeler for stillingen eller hvorfor den appellerer til deg. Tomt språk kan distrahere arbeidsgiveren fra kjernemeldingene dine. Det er bedre å skrive et kort brev enn et fylt med irrelevant informasjon.

Brevet ditt bør fokusere på hvorfor du er den best kvalifiserte personen for jobben, og hva du har å tilby arbeidsgiveren.

8. Personlig informasjon

Arbeidsgiveren trenger ikke vite at du vil ha denne jobben på grunn av personlige årsaker. Hold fokus på de profesjonelle årsakene du gjerne vil bli ansatt, og hold de personlige for deg selv.

Målet ditt er å selge deg selv til ansettelsessjefen som en kvalitetskandidat, ikke for å få noen til å vurdere deg fordi du virkelig ville elsket ansatterabatten eller timene, for eksempel.

9. Enhver fremstilling av posisjonen som et springbrett

De fleste arbeidsgivere vil først og fremst se etter noen som er motivert for å gjøre jobben de annonserer for over en rimelig lang tid. Å nevne fremtidig fremgang kan få dem til å tro at du ikke ville være fornøyd med å gjøre den jobben lenge.

Unntaket vil selvfølgelig være hvis arbeidsgiver har referert til problemstillingen eller hvis stillingen er en del av et opplæringsprogram.

10. Hva du vil

Følgebrevet ditt handler ikke om hva du vil ha; Det handler om hva du har å tilby. Ikke nevne hva du ønsker å få ut av jobben eller selskapet. Den dyrebare plassen i følgebrevet ditt bør fokusere på det du har å tilby arbeidsgiveren. Her er hva du skal inkludere i hoveddelen av følgebrevet ditt .

11. Hva du ikke vil ha

Ikke nevne noe du ikke liker med jobben, timeplanen, lønnen eller noe annet. Ta vare på tankene dine når du får tilbud om jobb og i posisjon til å forhandle. Det er mange søkere til de fleste jobber, og de som får intervjuene vil være kandidatene som ikke har en kravliste.

12. Kvalifikasjoner du ikke har

Å adressere det som kan mangle i ditt kandidatur med utsagn som 'Til tross for min mangel på salgserfaring...' er ikke en god idé. Ikke trekk oppmerksomhet til begrensningene dine som kandidat. Hold fokus på legitimasjonen din og hvordan de vil gjøre deg i stand til å få jobben gjort.

13. Forklaringer på å forlate tidligere jobber som høres ut som unnskyldninger

Eventuelle unnskyldninger kan unødvendig rette oppmerksomheten mot mindre positive kapitler i arbeidshistorien din. Det er greit å påpeke at du ble rekruttert til en bedre jobb, men det er ikke nødvendig å nevne at du har fått sparken eller hatt problemer i tidligere stillinger. Hold jobbsøknadsmaterialet ditt positivt og fokusert på fremtiden.

14. Overdreven beskjedenhet eller altfor flatterende språk

Du må formidle positive ting i brevet ditt, men gjør det på en saklig måte. Snakk om prestasjoner og resultater, men unngå å bruke adjektiver for å beskrive deg selv som kan tyde på at du er arrogant eller innbilsk.

15. En overveldende mengde interesse for jobben

Markedsfør legitimasjonen din, men ikke overselg deg selv. Overdreven interesse kan antyde desperasjon eller undergrave din innflytelse for lønnsforhandlinger. Du stiller med ditt kandidatur, ikke ber om et intervju. Å vise desperasjon er en sikker måte å slå av ansettelsessjefen på.

Hva du skal inkludere i et følgebrev

Husk at følgebrevet ditt har ett mål: å få deg et jobbintervju.

Ta deg tid til match dine kvalifikasjoner nøye med jobbkravene og til skrive et personlig følgebrev som viser ansettelseslederen på et øyeblikk hvorfor du er en fantastisk kandidat.

Artikkelkilder

  1. Karrierebygger. 'Arbeidsgivere deler sine mest opprørende CV-feil og umiddelbare avtalebrytere .' Åpnet 3. september 2020.

  2. ResumeLab. ' Ligger på en CV (2020-studie) .' Åpnet 3. september 2020.