Musikkarrierer

Hva bør og ikke bør være på artistnettstedet ditt

Mann som jobber i innspillingsstudioet sitt.

••• vgajic / Getty Images

Dine ulike sosiale nettverksprofiler kan aldri erstatte å ha ditt eget musikknettsted. Når du har ditt eget artistnettsted, har du full frihet til å kontrollere budskapet og skape et gjenkjennelig 'merke' for musikken din. Tenk på etiketter som 4AD eller albumcover fra band som The Smiths – du kjenner dem så snart du ser dem. Med din egen nettside kan du lage en lignende assosiasjon for fansen din med musikken din.

Det er vel og bra, selvfølgelig, men det er visse ting du må ha på nettstedet ditt for å få mest mulig ut av det. På samme måte er det ting du definitivt bør hoppe over. La oss ta det fra toppen:

Ting du bør ha på nettstedet ditt

Musikk!

Vel, duh! Nettstedet ditt bør ha et sted for folk å lytte til musikken din og lenker til steder folk kan laste ned sangene dine. Hvis du er selge fysiske kopier , har en bestillingsfunksjon – Paypal vil gjøre susen – slik at folk kan bestille CD-ene dine direkte fra deg.

Kontakt

Ha en måte for fans å kontakte deg på og en måte for presse/promotører/manager/andre bransjefolk å nå deg. Hvis du har et PR-selskap, en leder, en etikett eller så videre som skal sende inn visse forespørsler for deg, så sørg for at kontaktinformasjonen deres også er der. Det er virkelig viktig. Hvis du for eksempel har en agent og alle kontakter deg i stedet for dem for å bestille show, skaper det mye forvirring.

Var

Bakgrunnsinformasjon gir fansen en sjanse til å lære mer om deg, selvfølgelig, men når du har din biografi på nettstedet ditt, gir det medlemmer av media en enkel måte å undersøke bandet ditt på i ett enkelt trinn, noe som gjør dem mer tilbøyelige til å skrive om deg/skriv lengre stykker om deg.

Nyheter

Enten du kaller det en blogg eller en nyhetsseksjon, har en del av nettstedet ditt som mottar regelmessige oppdateringer. Det er her du kan annonsere nye utgivelser og turneer, men det er også her du skaper en mer personlig forbindelse med fansen din. Fortell dem om å være i studio, skriv om den nye favorittsangen din – alt som gir dem et glimt bak kulissene. Sørg for å holde denne delen fersk. 'Siste oppdatering: nov 2015' er ikke et innbydende syn å se.

Bilder

Ha først og fremst pressebildene dine på siden, og ha en nedlastbar versjon som pressen kan ta tak i og bruke i sine publikasjoner. Det er det viktigste å ha. Utover det er det opp til deg i hvilken grad du vil legge til ærlige bilder på nettstedet ditt. Bilder fra scenen på showene dine, i studio og så videre kan være morsomme for fansen å se på.

Lenker

Legg ut linker til dine forskjellige sosiale nettverksprofiler – Dette er et must. Utover disse koblingene er lenker til plateselskapet ditt, favorittmusikerne dine og så videre også gode valg. Ethvert nettsted du liker og som du vil dele med fansen din, kan fint settes på listen, men å legge opp nettsteder som er pornografiske eller som forfekter vold sannsynligvis er best å holde for deg selv (og ja, jeg sier dette fordi jeg har sett musikere sette disse koblingene på deres nettsteder).

Tilbakemelding

Enten det er en kommentarseksjon i bloggen din, et forum/meldingstavle eller noe helt annet (eller alt det ovennevnte), sørg for at nettstedet ditt gir fansen en måte å gi deg tilbakemelding på. Tilhengerens tilbakemeldinger vil fortelle deg hva som fungerer, hva som ikke fungerer, og hva fansen ønsker at du ikke leverer.

Nå skal du naturligvis ha det gøy med nettstedet ditt, og du kan legge til spill og andre funksjoner etter eget ønske. Denne listen ovenfor beskriver bare det du må ha. På samme måte er det ting – som en diskografi – som blir passende etter at du har jobbet med ting en stund og har en lengre historie.

Det er noen ting du bør unngå på nettstedet ditt.

Ting du ikke bør ha på nettstedet ditt

Stavefeil

OK, vi gjør alle skrivefeil. Jeg er tilfeldigvis noe av en dronning av slike feil. Men gjør ditt beste for å fange dem og vær spesielt oppmerksom på ord som er knyttet til musikkarrieren din. Det jeg sier her er: ikke vær 'låtskriver'. Bruk et stavekontrollprogram og oppmuntre familie og venner til å sette til side bekymringer over ditt delikate ego og påpeke feil du har gjort.

Falske påstander

Tenk på dette som MySpace/Twitter-profilproblemet. Bare fordi du har bestemt deg for at du har et plateselskap, for eksempel, ikke kall deg selv en 'CEO' - en administrerende direktør er en ekte jobb med en veldig spesifikk definisjon. Ikke hevder å være signert til et større plateselskap når du er en usignert artist. Ikke bare ser folk gjennom disse påstandene, hva er vitsen med å fortelle folk som kanskje kan gi deg en platekontrakt at du allerede har en? Ditto for merkelige salgstall, å late som-helt-all-trades-rutinen ('Jeg er en musiker/modell/filmregissør/skuespiller' når du egentlig aldri har gjort noe av det ovennevnte profesjonelt) og andre selv -salvede titler.Du tror kanskje at det å gi deg selv et CV-boost eller snakke om et stort spill vil føre til større ting, men det motsatte er sant. Det får deg til å se litt dum og uinformert ut om hvordan bransjen fungerer, pluss at det får deg til å se uærlig ut. Ingen av disse er attraktive egenskaper hos en potensiell forretningspartner. Ærlighet – det er mer effektivt enn du tror.

DENNE TYPINGEN

Hvis jeg kan stoppe bare én person fra å skrive LIKE DETTE, så er arbeidet mitt her gjort.

Booty Shots

Nei, det bildet av deg som lener deg over, iført nesten ingenting, som du knipset i speilet med mobiltelefonen, hører IKKE hjemme på nettstedet ditt. Stol på meg.