Jobbsøking

Hva du skal ha på deg til et jobbintervju for studenter

Studentintervjuer på jobbmesse

••• asiseeit / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du er i klasserommet på college, kan antrekket ditt være uformelt. Men standardene er forskjellige under et jobbintervju. Studenter bør ha som mål å kle seg profesjonelt når intervjuer for jobb eller praksisplass.

Hva du har på deg vil spille en rolle i intervjuerens førsteinntrykk av deg - så gjør det til en god en. Nedenfor er noen tips om hvordan du velger det perfekte antrekket for en jobbintervju .

Undersøk selskapet

Før du går til et intervju, finn ut hvordan ansatte i selskapet kler seg.

Dette kan innebære å undersøke selskapet på nettet eller til og med kontakte selskapet og spørre før intervjuet. Noen selskaper er veldig konservative i sine klespolitikk og krever forretningsantrekk , mens andre har det bra med business casual .

Uansett bør du alltid kle deg litt penere enn de ansatte. Hvis du ikke finner ut hvordan de ansatte vanligvis kler seg, er det tryggest å kle seg konservativt.

Det er langt bedre å komme overkledd til intervju enn underkledd.

Intervjuantrekk for høyskolemenn

Men bør bruke dress, slips og kjolesko for de fleste intervjuer. Små detaljer betyr noe her: Dressen skal være en dempet, solid farge (marine og dyp grå er best), og skoene skal være svarte eller brune. Bruk en langermet skjorte med knapper (enten hvit eller en annen farge som passer til dressen din), og et dempet slips (små prikker eller klassiske striper fungerer bra). Bruk svarte sokker slik at du ser profesjonell ut hvis du krysser anklene.

Selv om de ansatte vanligvis kler seg i en business casual stil , vil du kanskje fortsatt bruke dress og slips. Men hvis intervjueren forteller deg at du bør kle deg uformelt, eller du er veldig sikker på at de foretrekker en avslappet stil, kan du bruke en blazer eller sportsjakke med buksebukser og enten en genser eller en skjorte med knapper.

Sørg for at jakken og buksene dine stemmer overens (igjen, marine og dyp grå fungerer best) og at skjorten eller genseren din ikke er for sterke farger eller mønstret. Bruk svarte eller brune kjolesko og svarte sokker.

Utseendet ditt må være polert; stryk antrekket kvelden før og sørg for at skoene er rene (du kan vurdere å pusse skoene før intervjuet).

Intervjuantrekk for høyskolekvinner

Kvinner har litt flere alternativer for profesjonelt intervjuantrekk . En dress (enten buksedress eller skjørtdress) med en button-down skjorte eller bluse er mest passende for et profesjonelt intervju. Drakten skal være en solid, nøytral farge, som marine, mørkegrå eller svart.

Skjorten eller blusen kan ha en hvilken som helst farge som passer til dressen, men er ikke for lys eller høyt mønstret. Pass på at blusen din ikke er lavt kutt; hvis du i det hele tatt føler deg bekymret for at den er for avslørende, ikke bruk den.

Bruk nøytrale sko, enten profesjonelle flater eller hæler (ikke mer enn 2-3 tommer). Uansett hvilke sko du bruker, bør du kunne gå komfortabelt i dem.

Hvis selskapets ansatte vanligvis kler seg i en forretningsstil, kan du fortsatt velge å bruke dress hvis du vil. Hvis du blir bedt om å kle deg uformelt, bør et skjørt eller en bukse med en bluse eller skjorte med knapp og blazer eller nøytral cardigan gjøre susen. Skjørtet eller buksebuksen og blazeren skal ha en solid, nøytral farge, for eksempel marine, mørkegrå eller svart. Pass på at blusen din ikke er for lavt snitt eller for sterkt mønstret.

Hvis du bruker et skjørt, kan det være lurt å bruke naken strømpebukse, spesielt hvis du skal intervjue for et veldig konservativt selskap.

Det hjelper alltid å gi klærne dine et friskt strykejern og sko en polering før intervjuet.

Grooming tips

Unngå tunge cologne og parfyme som kan være distraherende for intervjuet. For menn bør håret trimmes; kvinner kan sette opp sine hår i en ren, enkel updo, for eksempel en elegant hestehale eller bolle, eller bruk den ned hvis den er vasket og trimmet. Menn bør også bruke et øyeblikk på ansiktshåret, og sørge for at det er barbert eller trimmet.

Sminke bør begrenses. Dette kan inkludere en concealer eller foundation, en nøytral gloss eller leppestift og mascara. Unngå sterke øyne.

Smykker

Velg mindre når det kommer til smykker. Øredobber skal være enkle og diskrete, for eksempel studs, små bøyler eller et enkelt halskjede.

Vurder å fjerne piercinger i ansiktet, og bruk klær som skjuler tatoveringer. Å tone ned smykker og tatoveringer er mer nødvendig på kontorer der kjoleantrekket er forretningsformelt enn ved mindre startups der det kan være normen å bruke denim. Bruk din dømmekraft, men generelt vil en mer konservativ tilnærming generelt være det tryggere valget.

Viktige takeaways

VALG AV ANStrekk spiller noen rolle. Å kle seg profesjonelt vil bidra til å gjøre et godt inntrykk på arbeidsgivere.

OPT PÅ OVERKLEDT. Litt research kan hjelpe deg med å styre antrekket ditt, men når du er i tvil, er det å foretrekke å være overkledd enn underkledd. Det er også best å være konservativ når du velger smykker, mønstre og farger.

VÆR OPPMERKSOM PÅ STIGLING OGSÅ. Ikke handikapp kandidaturet ditt med uryddig hår eller skitne negler.