Jobbintervjuer

Hva du skal ha på deg til et jobbintervju

Når du har et jobbintervju for en detaljhandelsstilling, trenger du kanskje ikke kle deg i forretningsantrekk med mindre du søker på en lederstilling, eller hvis du intervjuer hos en eksklusiv forhandler.

Hva du skal ha på deg til et detaljhandelsintervju avhenger av type forhandler og stillingsnivået du søker på. I noen tilfeller må du kle deg profesjonelt . I andre tilfeller, business casual antrekk er passende.

Følgende er retningslinjer for hva du skal ha på deg til et jobbintervju i designerbutikker, varehus, firmabutikker og store forhandlere.

Store forhandlere

Arbeider og par diskuterer planer i oppussingsbutikk

Ariel Skelley / Getty Images

Når du intervjuer en stor forhandler for en stilling på ikke-ledernivå, bør du kle deg ut business casual antrekk . Det betyr ingen joggesko, ingen flipflops, ingen jeans, ingen hatter eller capser, ingen sweatshirts og ingen t-skjorter med grafikk eller skrift.

Dette gjelder selv om du intervjuer for en stilling i en oppussingsbutikk eller 'big box'-forhandler . Du trenger ikke å kle deg formelt, men du må være ryddig og ryddig.

  • Menn kan velge mellom buksebukser eller chinos, en button-down eller poloskjorte, sokker og dresssko eller loafers.
  • Kvinner kan velge mellom et skjørt (ikke for kort) eller slacks, bluse, genser, twinset eller poloskjorte og sko med lukkede tåer.

Varehus

Kvinne kjøper sko i skobutikk

Erik Isakson / Getty Images

For et varehusintervju kan du virkelig ikke gå galt ved å bære forretningsantrekk , spesielt i en stor by, eller hvis du søker til high-end avdelinger som smykker eller formelle klær.

  • Menn bør ha på seg en dress eller buksebukse og en jakke, skjorte, slips, mørke sokker og dresssko.
  • Kvinner bør bruke en dress eller et ensemble av et skjørt, buksebukser eller en kjole med jakke, bluse, strømpebukser og sko med lukkede tå.

I mer uformelle geografiske steder og avdelinger, er business casual akseptabelt, men forbli på den formelle og konservative siden.

  • Menn kan bruke buksebukser med skjorte og slips (hopp over jakken), mørke sokker og dresssko eller loafers.
  • Kvinner kan velge mellom et skjørt (ikke for kort), slacks, bluse, genser, twinset, strømper og sko med lukkede tåer.

Smykke- og designerbutikker

To personer ser på smykker i utstillingsskap

Sven Hagolani / Getty Images

For en smykkebutikk eller en eksklusiv designerklesbutikk, bør du ankomme intervjuet ditt kledd i forretningsantrekk.

  • For menn betyr dette dress, skjorte, slips, mørke sokker og sko. Kjolebukser, skjorte, slips, jakke, mørke sokker og dresssko er også akseptable.
  • For kvinner er en buksedress eller skjørt, bluse, strømpebukser og sko med lukkede tå, eller en kjole med jakke, strømpebukser og sko med lukkede tå akseptable.

Bedriftsbutikker og utsalgssteder

Associate hjelpe shopper

Matthias Tunger/Getty Images

Når du intervjuer i en firmabutikk eller et utsalgssted, er business casual i stil med selskapet passende. Mange bedrifter oppfordrer sine ansatte til å bruke gjenstander fra kolleksjonene deres, og selv om du ikke eier noe passende med etiketten deres, er noe i samme stil akseptabelt.

  • For menn, bruk buksebukser eller chinos, en button-down skjorte med eller uten slips, mørke sokker og dresssko. Unngå poloskjorter for intervjuet ditt, selv om de er akseptable for å jobbe der.
  • Kvinner bør bruke en kombinasjon av et skjørt (ikke for kort), buksebukser, bluse, genser, twinset, jakke (valgfritt) og strømper med lukkede sko.

Hvordan velge intervjutilbehør

Kvinne fyller ut søknad

Eric Cahan/Getty Images

Ta med en koffert, portefølje eller mappe for CV-en og jobbsøknaden din (hvis du returnerer en fullført), en notisblokk, en penn og pustmynte.

Kvinner bør holde vesken liten og sminken, frisyren og smykkene konservative. Det er alltid en god idé å ta med ekstra kopier av CV-en din, i tilfelle du ender opp med å møte flere personer. Ta også med en referanseliste.

Pass på at du også velge passende tilbehør for et jobbintervju .