Jobbintervjuer

Hva du skal ha på deg når det ikke finnes noen kleskode

Dagens arbeidsplass hører ikke til fortiden. Nå mer enn noensinne, bedriftskultur skifter for å gi ansatte større fleksibilitet når det gjelder når de jobber, hvor de jobber og hva de har på seg på kontoret. På noen måter er dette en fordel. Glem de tette dressene, renseriavtalene, de høye hælene og stramme kragene.Men mer frihet kan også gjøre det vanskeligere å kle på seg om morgenen. Når det ikke er noen kleskode for selskapet, kan du være usikker på hvordan du skal kle deg på jobb. I dette tilfellet må du sette dine egne regler når det gjelder passende arbeidsantrekk. Utseendet ditt sier mye om hvem du er, og du vil være sikker på å gi det riktige inntrykket, spesielt til de på arbeidsplassen. Følgende tips kan hjelpe deg med å finne passende arbeidsantrekk for din situasjon.

Bruk det som får deg til å føle deg trygg

Et moderne kontor, uten kleskode, gir deg muligheten til å bruke klær som får deg til å føle deg trygg samtidig som du kan uttrykke din personlige stil. Hent inspirasjon fra de ansatte på bildet. Stilene deres varierer betydelig, fra det raffinerte, men robuste utseendet til mannen i de røde buksene til den elegante atletiske stilen til kollegaen i den blå runde halsen og joggesko.

Selv om hver person har et veldig individualisert utseende, er det én fellesnevner. Hver fremstår polert og satt sammen. Selv om det er jeans og joggesko i blandingen, hvis en av dem måtte lage en presentasjon på stedet, ville de i det minste ikke trenge å bekymre seg for en rynket skjorte eller flekkete bukser.

Det er egentlig nøkkelen. Legg innsatsen i få fritidsklær til å se kontorklare ut , og du er god til å gå, så lenge du ser og føler delen.

Tenk Casual Restaurant

Hvis en arbeidsplass ikke har noen kleskode, har den mest sannsynlig en uformell uformelt kleskode. Du kan bruke det du vil, men husk at noen aspekter av utseendet ditt er antatt, for eksempel et pent, rent utseende.

Vurder hva du vil ha på deg til en søndagsbrunsj eller uformell middag med venner. Du vil sannsynligvis se pen ut, men fortsatt føle deg komfortabel. Dette kan være en nyttig retningslinje når du skal kle deg på jobb.

Poler looken din med enkelt tilbehør

Hvis du er vant til en mer formell kontorstil og ikke føler deg komfortabel i en enkel t-skjorte og jeans, men likevel ønsker å passe inn i bedriftskulturen, bør du vurdere å kle opp et grunnleggende antrekk med enkelt tilbehør.

Bruk et skjerf, eller legg til et statement-kjede eller et par øredobber. Ta på en uformell blazer over t-skjorten. Det er mange måter å foredle en casual look uten å ty til knappeskjorter eller dressbukser.

Velg en fin sko fremfor en kjolesko

På et kontor uten kleskode kan dresssko føles for formelle for miljøet. Hvis du er usikker på om du bruker visse sko, for eksempel sandaler eller joggesko, sjekk med din overordnede. Bare fordi en annen arbeider har på seg flip flops, betyr det ikke at det er akseptabelt arbeidsantrekk. Sørg som regel for at skoene du bruker på jobb er ryddige og rene.

Spill utskrifter og farger for et morsomt, men profesjonelt utseende

I et uformelt arbeidsmiljø bør du ikke føle deg forpliktet til å bruke helt svart eller grått. Inkluder utskrifter, teksturer og mønstre i utseendet ditt for å gi litt lysstyrke til et uformelt antrekk.

Bytt ut hverdagsdenimen din med et par jeans i et dempet blomsterprint. Eller velg khakis i en laksefarge i stedet for beige.

Å legge til en uventet, men likevel arbeidsplasstilpasset berøring kan være en god måte å finne den balansen mellom 'for uformell' og business casual .

Bruk treningsklær som passer til arbeidsplassen

Takket være en rekke merker som designer raffinerte sportsklær, er det nå mulig å bruke visse stiler av treningsklær til kontoret. Klær kan omfatte stretchy arbeidsbukser med lommer, fritidsjakker og langermede t-skjorter. Hvis du styler antrekket ditt taktfullt, kan du få det til å fungere på kontoret.

Førsteinntrykk er fortsatt førsteinntrykk

Hvis du forbereder deg på en intervju og trenger å bestemme hva du skal ha på deg, det er alltid en god regel å kle seg ut , som du ønsker å lage en godt førsteinntrykk . Dette er viktig selv om du blir fortalt at selskapet ikke har en formell kleskode.

Merk at selv i et lavmælt miljø er førsteinntrykk fortsatt førsteinntrykk, og du bør gå det ekstra skrittet for å sørge for at du ser og føler deg best mulig i et intervju.

Bunnlinjen

Hvis du jobber for et selskap som ikke har en formell kleskode, er det en god idé å finne ut hva som er akseptabelt uformelt arbeidsantrekk basert på arbeidsmiljøet så vel som dine karrieremål. Selv om formelt arbeidstøy kanskje ikke er nødvendig, er det en god regel å alltid fremstå velstelt, iført klær som er ryddige og rene. Ved å følge noen personlige retningslinjer kan klærne dine få deg til å føle deg trygg på deg selv og jobben din.