Karriere Planlegging

Hva du trenger å vite om å få din siste lønnsslipp

Det finnes lover som beskytter interessene til ansatte som slutter i jobben

Sette inn lønnsslipp eksternt via smarttelefon

••• RyanJLane/Getty ImagesGjennomsnittspersonen vil ha omtrent 12 jobber gjennom karrieren, noe som betyr 12 siste lønnsslipper, og det er viktig å huske at det å forlate en jobb ikke avslutter selskapets forpliktelse til å betale deg riktig og i tide. Hvis du tenker på å slutte i jobben, eller ennå ikke har mottatt den endelige lønnsslippen din, er dette det du trenger å vite.

Firmaet ditt må betale deg for alle arbeidstimer

Med mindre du har en bestemt kontrakt som spesifiserer når du kan forlate en jobb, kan du slutte når som helst. Tradisjonelt forventer arbeidsgivere at du gir forhåndsvarsel før siste dag på jobben, men ingen lov krever at du gir to ukers varsel – det er bare vanlig høflighet å sikre at teamet ditt ikke vil tulle uten deg.

Sjefen din er da forpliktet til å betale deg for alle timene du har jobbet, og selskapet kan ikke dokke lønnen din hvis du slutter uten varsel eller slutter i den travle sesongen. Hvis du er en lønnet fritatt ansatt , de trenger bare å betale deg for dagene du jobbet, og ikke hele uken. For eksempel, hvis standard lønnsperiode er på to uker eller 10 dager med arbeid, og du slutter på dag tre, vil du bare motta 30 % av din vanlige lønnsslipp.

Arbeidstakere som ikke er fritatt mottar lønn for alle timene de faktisk har jobbet. Hvis du er en ikke-fritatt ansatt , sørg for at du klokker inn og ut riktig den siste dagen.

Når vil du motta din siste lønnsslipp?

Føderal lov stiller ikke spesielle krav til sluttlønnsslipper, så du kan forvente å motta siste lønnsslipp på den vanlige lønningsdagen. U.S. Department of Labor oppfordrer deg til å kontakte arbeidsgiveren din hvis du ikke mottar den siste lønnsslippen som forventet eller lønns- og timeavdelingen direkte. Imidlertid kan staten din ha andre regler angående sluttlønn.

 • California : Hvis et selskap sparker deg eller permitterer, må de gi deg siste lønnsslipp på den siste dagen. Hvis du slutter uten varsel, har de opptil 72 timer på seg til å gi den endelige lønnsslippen. Hvis du gir dem minst tre dagers varsel, bør du motta siste lønnsslipp på siste arbeidsdag.
 • Connecticut : Krever at arbeidsgivere gir en endelig lønnsslipp for oppsagte ansatte (oppsagt eller permittert) innen neste virkedag. Hvis du sier opp, kan de betale deg på neste faste lønningsdag.
 • Florida : Det er ingen spesifikke lover for endelig lønnsslipp, så hvis du slutter eller mister jobben i Florida, kan du forvente at selskapet følger de føderale retningslinjene. Det betyr at du bør motta lønnsslippen på den regelmessige lønnsdagen.

For å finne ut statens spesifikke lønnsslippregler, kan du Google «[state name] final paycheck law», og du vil mest sannsynlig se svaret, men dobbeltsjekk for å være sikker på at nettstedet er anerkjent. Hvis du ikke finner informasjonen du søker på nettet, kan du ringe din det statlige arbeidsdepartementet r. U.S. Department of Labor satte sammen en liste over all kontaktinformasjon.

Du kan også spørre bedriften din når du kan forvente den endelige lønnsslippen. Dette er et utmerket spørsmål til bringe opp i en avslutte intervju .

Vil arbeidsgiveren din ta noen trekk fra den endelige lønnsslippen din?

Din siste lønnsslipp bør ser ut som din vanlige lønnsslipp , med noen få unntak. Hvis bedriften din har opptjent ferie (som du mottar én feriedag for hver måned du har jobbet) og bedriften din lar deg ta ferie før du har opptjent den, kan de trekke fra dette beløpet i henhold til føderal lov. Så hvis du har en opptjent ferieplan og du tok hele to ukers ferie i januar, og sluttet i februar, kan du få nesten hele to ukers lønn trukket fra den siste lønnsslippen.

Hvis du ikke returnerer selskapets eiendom (bærbare datamaskiner, uniformer, nøkler osv.), kan selskapet også trekke kostnadene fra den endelige lønnsslippen din, så lenge det ikke bringer lønnen din under minstelønn. Hvis du ikke returnerer eiendommen, kan bedriften din ta deg til retten, og hvis du taper, må du enten levere tilbake eiendommen eller betale din tidligere arbeidsgiver for det. Det beste trekket er å returnere all eiendom på siste arbeidsdag .

Bunnlinjen

Din statlige lov eller føderale lov beskytter deg for alt arbeidet du gjorde selv om du gjorde en elendig jobb. Så ikke vær redd for å snakke om den endelige lønnsslippen din. Hvis selskapet ikke tilbyr det i henhold til statens lover, ta kontakt med det statlige arbeidsdepartementet. Du har krav på å få betalt for arbeidet ditt.

Ansvarsfraskrivelse: Vær oppmerksom på at informasjonen som er gitt, selv om den er autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum og arbeidslover og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Vær så snill søke juridisk bistand , eller bistand fra statlige, føderale eller internasjonale myndighetsressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse.

Artikkelkilder

 1. Bureau of Labor Statistics. ' Antall jobber, arbeidsmarkedserfaring og inntektsvekst: resultater fra en nasjonal longitudinell undersøkelse ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 2. Arbeidsdepartementet. ' Fradrag ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 3. Arbeidsdepartementet. ' Siste lønnsslipp ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 4. State of California Department of Industrial Relations. ' Lønningsdager, lønnsperioder og sluttlønn ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 5. Connecticut Department of Labor. ' Avdeling for lønns- og arbeidsplassstandarder: Lov om lønnsbetaling ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 6. LawInfo. ' Hva er reglene for siste lønnsslipp i Florida? ' Åpnet 22. oktober 2019.

 7. Arbeidsdepartementet. ' Lønns- og timeavdelingen ,' Åpnet 22. oktober 2019.

 8. Arbeidsdepartementet. ' Faktaark #16: Fradrag fra lønn for uniformer og andre fasiliteter under Fair Labor Standards Act (FLSA) ,' Åpnet 22. oktober 2019.