Grunnleggende

Når et selskap kan trekke tilbake et jobbtilbud

Bedrift som forteller søkeren at de har trukket et jobbtilbud

•••

sankai / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mange jobbsøkere lurer på om jobbtilbudet deres er hugget i stein når det har blitt forlenget. Dessverre er svaret nei. For det meste, arbeidsgivere kan trekke tilbake et jobbtilbud uansett årsak eller ingen grunn i det hele tatt, selv etter at du har akseptert tilbudet deres.

Så, hva skjer hvis du allerede har takket ja til en ny jobb og arbeidsgiveren bestemmer seg for at de ikke vil ansette deg?

Grunner til at arbeidsgiver kan trekke et jobbtilbud

Organisasjoner kan trekke tilbake et jobbtilbud av praktisk talt hvilken som helst grunn, bortsett fra en diskriminerende. Derimot, det kan få juridiske konsekvenser i enkelte situasjoner .

Hvorfor står arbeidsgivere så fritt til å trekke tilbake et jobbtilbud? På grunn av ansettelse etter eget ønske .

De fleste stater, bortsett fra Montana, har vedtekter for ansettelse som vil, som tillater arbeidsgivere å sparke en ansatt under de fleste omstendigheter. Disse lovene brukes generelt også på oppsagte jobbtilbud.

Når potensielle ansatte mislykkes kriminelle bakgrunnssjekker , feilrepresenterer deres bakgrunn eller mislykkes i en narkotikatest, er det ofte ingen rettslig klagerett hvis et tilbud ble trukket tilbake basert på disse oppdagelsene.

Ifølge Equal Employment Opportunity Commission kan en arbeidsgiver til og med trekke tilbake et tilbud til en funksjonshemmet kandidat – men bare hvis den kan vise at [kandidaten] ikke er i stand til å utføre de vesentlige funksjonene til jobben (med eller uten rimelig tilpasning), eller at kandidaten utgjør en betydelig risiko for å påføre seg selv eller andre betydelig skade.

Grunner til at et jobbtilbud ikke bør trekkes tilbake

Arbeidsgivere kan imidlertid ikke trekke tilbake et tilbud av diskriminerende årsaker som rase, religion, kjønn, alder eller nasjonal opprinnelse, og jobbsøkere kan være i stand til å få rettslig beskyttelse hvis de føler at de er blitt diskriminert.

Som en forholdsregel bør kandidater vente til de har møtt alle beredskapene som er oppført i et formelt jobbtilbud før sende inn en oppsigelse på sin nåværende jobb, selge boligen, signere en leiekontrakt eller pådra seg andre flytteutgifter.

Hvordan håndtere et tilbaketrukket jobbtilbud

I noen stater kan kandidater ha grunnlag for et søksmål med krav om erstatning hvis de får konsekvenser som følge av et tilbaketrukket jobbtilbud. I disse tilfellene må saksøker vise skader, for eksempel påløpte flyttekostnader eller tapt inntekt fra en jobb de sluttet etter å ha mottatt jobbtilbudet.

Hvis du tror du kan ha en sak, bør du konsultere en advokat i staten din og forsikre deg om at advokaten har vunnet lignende saker og er villig til å bli kompensert på beredskapsbasis.

Minimer sjansen for at tilbudet ditt blir trukket tilbake

Det er mulig å gjøre alt riktig og fortsatt miste et jobbtilbud etter at det har blitt forlenget, men det er ting du kan gjøre for å minimere risikoen.

Vær ærlig og rettferdig

Som Mark Twain en gang sa, Hvis du forteller sannheten, trenger du ikke huske noe . Utover det, hvis du er ærlig, trenger du heller ikke bekymre deg for at arbeidsgiveren din skal finne ut noe senere. Aldri ligge på CV-en din , og vær forberedt på å svare på spørsmål om bakgrunnen din som kan gi arbeidsgiver pause. (For eksempel en kriminell historie eller dårlig kreditt.)

Kjenn dine rettigheter

For det meste kan arbeidsgivere utføre bakgrunnssjekker, inkludert kreditt og kriminell historie. Imidlertid begrenser Fair Credit Reporting Act hvordan de kan be om og bruke informasjonen.

Noen stater og byer har også ytterligere begrensninger på hva arbeidsgivere kan og ikke kan spørre om under forhåndskontroll av ansettelse. Fra og med juli 2019, 35 stater og 150 byer og fylker forby arbeidsgivere å spørre om kriminell historie. Dette forbud mot boksen er ment å beskytte jobbsøkere mot diskriminering.

Vurder å få det skriftlig

I et intervju med The Balance Careers foreslår Mimi Moore, partner ved Chicago-kontoret til Bryan Cave LLP, å spørre om jobbtilbudsbrev kan spesifisere hva som vil skje dersom tilbudet blir trukket tilbake. I så fall er det viktig å være spesifikk om eventuelle signeringsbonuser, forskudd og flyttegodtgjørelser.

Sørg for at du er komfortabel med tilbudet og selskapet

Moore sier at dette er viktigst. Hvis selskapet har et dårlig rykte eller tilbudet virker usikkert, tenk deg om to ganger før du skriver under på den stiplede linjen. Juridisk kan bedrifter trekke tilbake de fleste tilbud; praktisk talt vil ikke gode arbeidsgivere få for vane å gjøre det, for at de ikke skal skremme av talentfulle arbeidere.

Ha en sikkerhetskopiplan

Å ta en ny jobb er alltid en risiko, og det er en god idé å ha en plan i tilfelle ting ikke fungerer. Ville du be om din gamle jobb tilbake , forfølge et annet lederskap, målrette mot en annen arbeidsgiver med nettverksinnsatsen din? Opptatt mens du forbereder deg på den nye jobben din, lønner det seg å ta et øyeblikk til å tenke ut hva du ville gjort i verste fall. Du vet aldri når du trenger en plan B.

Viktige takeaways

Arbeidsgivere kan trekke tilbake jobbtilbud av nesten hvilken som helst grunn – eller ingen i det hele tatt: Med mindre den grunnen er diskriminerende, f.eks. basert på funksjonshemming, kjønn, rase, etc.

Det kan imidlertid være juridiske konsekvenser for arbeidsgivere å tilbakekalle et tilbud: I noen tilfeller kan ansatte være i stand til å saksøke for erstatning hvis de kan bevise at de har lidd tap som et resultat.

Du kan ta skritt for å unngå å miste et tilbud: Vær ærlig i søknaden din og vurder å få tilbudsvilkårene skriftlige, inkludert hva som skjer hvis tilbudet trekkes tilbake.

Ha alltid en sikkerhetskopiplan: Bunnlinjen, ingen jobb er for alltid, og ingen tilbud er garantert.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

  1. Den nasjonale lovrevyen. ' Kan en arbeidsgiver på lovlig vis trekke tilbake et jobbtilbud etter at det er gjort? ,' Åpnet 16. desember 2019.

  2. U.S. Equal Employment Opportunity Commission. ' Jobbsøkere og Americans with Disabilities Act ,' Åpnet 16. desember 2019.

  3. U.S. Equal Employment Opportunity Commission. ' Ansatte og jobbsøkere ,' Åpnet 16. desember 2019.

  4. SHRM. , Pass på: Å trekke tilbake jobbtilbud kan få juridiske konsekvenser ,' Åpnet 16. desember 2019.