Jobbsøking

Når og hvordan du avslører lønnskravene dine

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Balansen/Kelly Miller

Noen stillingsannonser ber deg om å inkludere et dollarbeløp som du forventer å tjene som lønn, eller de kan til og med be deg om å inkludere lønnshistorikken din når du søker på stillingen. Du føler deg kanskje ikke komfortabel med dette, så hvordan vet du når og hvordan du skal opplyse om kompensasjonskravene dine når du søker på jobber?

Hvorfor selskaper vil ha lønnsinformasjonen din

Bedrifter ber om kompensasjonsinformasjon av ulike årsaker. Hvis lønnskravet ditt (eller lønnshistorikken) er for høyt, kan arbeidsgivere sile deg ut fordi de ikke vil betale så mye, eller fordi de tror du ikke vil trives med å jobbe for mindre penger.

På den annen side, hvis lønnskravet ditt (eller lønnshistorikken din) er lavere enn selskapet er villig til å betale, kan de tilby deg en lavere lønn enn en annen kandidat.

For å unngå å bli silet ut eller tilbudt lav lønn, må du være forsiktig med hvordan du beskriver lønnsopplysningene dine.

Les nedenfor for tips om hvordan du kan gi denne informasjonen uten å skade sjansene dine for å få jobb mens du fortsatt mottar en rettferdig lønn.

Hva er lønnskrav?

Et lønnskrav er mengden kompensasjon en person trenger for å akseptere en stilling. Lønnskrav er basert på flere faktorer som:

 • Tidligere lønnshistorikk
 • Tidligere jobberfaring
 • Dine ferdigheter
 • Industrien
 • Levekostnadene

Noen ganger kan en arbeidsgiver be deg om å inkludere din lønnshistorie i stedet for (eller sammen med) lønnskravene dine. En lønnshistorikk er et dokument som viser tidligere inntekter. Dokumentet inneholder vanligvis navnet på hvert selskap du jobbet for, stillingstittel, lønn og fordelspakke.

Forskjellen mellom de to er at lønnshistorikken din er det du faktisk tjente i din forrige jobb. Lønnskravene dine er det du forventer å tjene i din neste stilling.

Er det lovlig for en arbeidsgiver å be om lønnskravene dine?

Arbeidsgivere kan lovlig be deg om å oppgi lønnskrav eller forventninger. Imidlertid noen stater og byer begrense arbeidsgivere fra å be om informasjon om din tidligere lønn.

Avhengig av hvor du befinner deg, er det kanskje ikke lovlig for arbeidsgivere å spørre om lønnshistorikken din.

Sjekk med staten arbeidsavdelingen i din jurisdiksjon for den nyeste informasjonen om dette problemet, samt om lovene som gjelder i din by og stat.

Lønnskrav: Inkludere eller utelate?

Hvis stillingslisten ikke nevner det, ikke gi noen lønnsinformasjon i det hele tatt. Det er ikke nødvendig å lage et problem ut av noe som kanskje ikke er det. Ideelt sett vil du at den potensielle arbeidsgiveren først skal ta opp temaet kompensasjon.

Hvis du blir bedt om å inkludere lønnskrav i søknaden din, kan du ignorere forespørselen, men det betyr at du risikerer å ikke få en intervju . Det er ingenting arbeidsgivere liker mindre enn kandidater som ikke følger instruksjonene i stillingsannonsen.

Det er imidlertid noen måter du kan gi den nødvendige informasjonen samtidig som du begrenser risikoen for å bli filtrert ut eller tilbudt lav lønn.

Tips for å inkludere lønnskrav

Oppgi et lønnsområde: Når du blir bedt om å inkludere lønnskrav, kan du inkludere en lønnsområde i stedet for et bestemt beløp. Denne typen svar gir deg en viss fleksibilitet, og det hindrer deg i å låse deg til en lav lønn (eller bli skjermet ut for å ha for høy lønn).

Dette området bør være basert på lønnsforskning du har gjort. For eksempel kan du oppgi i følgebrevet mitt lønnskrav er i området $35 000 til $45 000. Når du oppgir en lønnsområde , sørg for at rekkevidden er realistisk:

 • Bruk lønnsundersøkelser for å finne ut gjennomsnittlig lønn for stillingen du intervjuer for, eller for en lignende stilling dersom du ikke finner informasjon om den eksakte stillingstittelen.
 • Bruk lønnskalkulatorer å ta hensyn til levekostnadene og å anslå hva du bør betales på et bestemt sted. Det finnes en rekke lønnsundersøkelser og kalkulatorer, inkludert bransjespesifikke og geografiske ressurser, tilgjengelig på nettet.

Si at dine krav er omsettelige : Et annet alternativ er å oppgi at lønnskravene dine er omsettelige basert på stillingen og den samlede kompensasjonspakken, inkludert fordeler .

Ikke nevne lønn: Du kan heller ikke nevne en spesifikk lønn, og la den stå som et åpent spørsmål for forhandlinger. Vær imidlertid oppmerksom på at dette kanskje ikke er den beste strategien hvis arbeidsgiveren kun vurderer søknader med den forespurte informasjonen. Nevn i det minste din fleksibilitet.

Uansett hvordan du velger å svare, vær oppmerksom på at lønnskravene dine er fleksible. Det kan hjelpe deg med å løpe etter stillingen og vil gi deg litt fleksibilitet når forhandle om erstatning senere hvis du får en jobbtilbud .

Tips for oppføring av lønnshistorikk

Hvis du blir bedt om å inkludere lønnshistorikken din, kan du også liste opp tidligere lønn som intervaller i stedet for spesifikke beløp. Men igjen, følg alltid eventuelle spesifikke instruksjoner om hvordan du inkluderer lønnshistorikk. Og husk at du ikke trenger å dele den noen steder.

Hvis arbeidsgiveren gir spesifikke instruksjoner om hvordan de skal stille lønnskrav, følg disse retningslinjene. For eksempel, hvis han eller hun sier å gi et spesifikt dollarbeløp (i stedet for en rekkevidde), gjør det.

Uansett hvordan du inkluderer lønnshistorikken din, vær alltid ærlig. Det er enkelt for potensielle arbeidsgivere å sjekke lønnen din med tidligere arbeidsgivere. Eventuell falsk informasjon vil få deg skjermet ut av søknadsprosessen.

Hvor og hvordan skal du inkludere kompensasjonskrav

Lønnskrav kan inkluderes i følgebrevet ditt med setninger som 'Mitt lønnskrav er omsettelig basert på jobbansvar og total kompensasjonspakke ,' eller 'Mitt lønnskrav er i området $40 000 til $45 000+.'

Hold referansen til lønnskrav kort, slik at arbeidsgiveren kan fokusere på resten av følgebrevet ditt. Hvis arbeidsgiveren ber deg om å inkludere lønnskravet ditt på en annen måte (for eksempel i CV-en), sørg for å gjøre det.

Det er noen måter du kan inkludere lønnshistorikken din på:

 • Du kan inkludere historikken i følgebrevet ditt, og kort oppgi hva du tjener nå. Du kan for eksempel si at jeg tjener på midten av 40-tallet.
 • Du kan inkludere en spesifisert liste over dine tidligere lønn (eller lønnsområder), enten i CV-en din eller på en egen lønnshistorikkside som du legger ved CV-en og følgebrevet.

Gå gjennom dette eksempel på følgebrev inkludert lønnskrav , sammen med en gratis mal for nedlasting.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

 1. SHRM. , Hvordan bestemme hvilken lønn du spør om bør være ,' Åpnet 31. oktober 2019.

 2. SHRM. , Arbeidsgivere tilpasser seg forbud mot lønnshistorikk ,' Åpnet 31. oktober 2019.

 3. AWOW. † Statlige og lokale lønnshistoriske forbud ,' Åpnet 31. oktober 2019.