Jobbsøking

Når skal du inkludere en GPA på CV-en din

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Kvinne gir CV til en intervjuer

Eric Audras / Getty Images

Trenger du å inkludere gjennomsnittet for videregående eller høyskole karakterpoeng (GPA) på din gjenoppta ? Når kan du la det være, og når bør lar du det være?

På videregående skole og høyskole har jobbsøkere en tendens til å inkludere sine GPA-er på CV-ene, spesielt hvis disse GPA-ene er sterke (vanligvis over 3,5). Etter endt utdanning kan det imidlertid være vanskelig å vite når du skal fjerne det desimaltallet fra CV-en din. Hvis du har en god GPA, er det en fordel på CV-en din.

Hvis ikke, kan det skade kandidaturet ditt. Det er spesielt tilfelle når arbeidsgivere søker konkurransedyktige kandidater som har utmerket seg på skolen.

En GPA oppført i utdanningsdelen av CV-en din kan enten hjelpe eller skade sjansen din til å få et intervju. Sørg for at du vet når du skal inkludere denne informasjonen, og når du skal utelate den.

Når skal du inkludere en GPA på CV-en din

Det er ingen spesifikk regel om hvorvidt du skal beholde eller fjerne GPA fra CV-en din etter college. Imidlertid er den generelle retningslinjen at i løpet av det første året eller to etter universitetet, er det greit å ha GPA på CV-en.

Dette gjelder spesielt hvis du har en veldig høy GPA - omtrent 3,5 eller høyere.

Som nyutdannet høyskoleutdannet med begrenset arbeidserfaring, kan din GPA være en nøkkelrefleksjon av dine ferdigheter, din arbeidsmoral og din personlige drivkraft for å lykkes.

I noen tilfeller kan en arbeidsgiver spesifikt be om din GPA i stillingsannonse eller søknad. Husk å liste den når det er nødvendig, slik at søknaden din får full vurdering.

Når du ikke skal inkludere en GPA på CV-en din

Når du har 2-3 års arbeidserfaring, er det på tide å fjerne din GPA fra CV-en. På dette tidspunktet i livet snakker din arbeidserfaring mer om dine ferdigheter enn din gamle GPA.

Gi slipp på din tidligere akademiske suksess, og bruk den ekstra plassen på CV-en din for å gi et eksempel på en nyere arbeidsprestasjon. Dette vil demonstrere for arbeidsgivere at du ikke hviler på laurbærene etter skolen, men at du har modnet til en fremtidsrettet profesjonell som nå er fullt engasjert i din karriere.

Pass også på å utelate din videregående GPA når du har vært på college i et år eller to. På dette tidspunktet har du en høyskole GPA du kan inkludere i stedet (med mindre det er veldig lavt). En annen gang du ikke vil inkludere din GPA er når den ikke er veldig høy. Spesielt utelater GPA hvis den er 3.0 eller lavere. Du kan la det stå utenfor CV-en din selv mens du fortsatt er student.

Husk å følge instruksjonene på stillingsannonsen. Hvis arbeidsgiveren ber om din GPA, ta med den uavhengig av hvor høy eller lav den er.

Tips for å inkludere (eller ikke inkludere) din GPA på CV-en din

Legg den inn i utdanningsdelen av CV-en din. Din GPA bør gå i utdanningsdelen av CV-en din. Denne delen vil også inkludere hvor du gikk på skolen og hvilke grader du fikk. Du kan også nevne eventuelle akademiske utmerkelser og priser i denne delen.

Vurder å inkludere din GPA for hovedfaget ditt. Hvis din GPA for hovedfaget ditt er høyere enn din generelle GPA (som er vanlig), kan du inkludere det i stedet for din generelle GPA. Hvis begge er høye, kan du inkludere begge. Bare sørg for å avklare hvilken som er hvilken.

Legg vekt på andre akademiske prestasjoner. Inkluder andre akademiske prestasjoner sammen med din GPA for å vise at du er en hardtarbeidende, godt avrundet person. Nevn for eksempel om du var på dekanens liste, mottok noen latinske utmerkelser (som f.eks cum laude eller med stor ros ), eller hvis du vant noen akademiske priser.

Hvis GPA-en din ikke var høy, men du vant noen andre priser, inkluderer du disse prisene, men utelater GPA-en din.

Du kan legge inn denne informasjonen i en underseksjon av utdanningsdelen din, med tittelen Awards and Honours eller noe lignende.

ikke lyv. Selv om det er greit å utelate GPA-en din (med mindre arbeidsgiveren ber om det), er det ikke greit å lyve om GPA-en din på CV-en. Det er veldig enkelt for en arbeidsgiver å bekrefte din GPA ved å se på utskriften din. Hvis du lyver, kan du miste sjansen til å få jobben, eller (hvis du allerede er ansatt) risikerer du å få sparken.

Eksempler på måter å inkludere din GPA på CV-en din

Sjekk ut disse fire eksemplene på måter å inkludere din GPA i utdanningsdelen av CV-en din. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på CV

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på en CV med GPA inkludert

UTDANNING
Bachelor of Arts, XYZ College
Hovedfag: Journalistikk GPA: 3,8
Med stor ros

Utvide

Eksempel på en CV med samlet GPA og Major GPA inkludert

UTDANNING
Bachelor of Science, XYZ College
Major: Biologi (3,89 Major GPA)
Bifag: Miljøvitenskap
3,67 Total GPA
Med stor ros

Utvide

Eksempel på CV med kun Major GPA

UTDANNING
Bachelor of Arts, XYZ University
Hovedfag: Journalistikk (Major GPA 3.8)
Priser: Fremragende hovedfag i journalistikk, Senior Capstone Project Finalist

Utvide

Eksempel på CV uten GPA

UTDANNING
B.S., XYZ University
Hovedfag: Treningsvitenskap
Mindre: spansk

Utvide

Gjenoppta prøve (tekstversjon)

Richard Reporter
3453 Overlook Avenue • Seattle, WA 98109 • (123) 456-7890 • rreporter@email.com
www.linkedin.com/in/richardreporter

KVALIFIKASJONER SAMMENDRAG

Svært kreativ visuell historieforteller og fotojournalist, som demonstrerer en kraftig nese for nyheter ved å følge spor for stigende historier. Godt bevandret i drift av video- og mikrobølgeutstyr, nyhetsbiler og fjernkontroller for mobiltelefoner og fiberoptiske enheter; dyktig i å redigere og legge ut digitale videoer til nettsteder og sosiale medier, inkludert Facebook og Twitter.

Tekniske ferdigheter : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), Adobe Creative Cloud (Premiere Pro, Premiere Rush, Photoshop, After Effects), Sony XPriNS

PROFESJONELL ERFARING
EMERALD CITY NEWS, Seattle, WA
Nyheter Fotograf (06/2017 – i dag)
Ta opp og rediger nyhetsvideo for et stort medieselskap i storbyen. Betjene videobånd / solid state-mediekameraer og bærbart mikrobølgeutstyr; rediger nyhetssaker med Sony XPriNS. Lag digitalt innhold og legg ut på sosiale medier. Nøkkelprestasjoner:

  • Laget overbevisende nyhetsvideoer som økte trafikken til den digitale nettsiden med 35 %.
  • Omhyggelig vedlikeholdt nyhetsbil og toppmoderne fotografisk utstyr til en verdi av $425 000.
  • Samarbeid med lokalt politi, tjenestemenn i byretten og handelskammer for å spore og følge nye historier.

UTDANNING
Bachelor of Arts i journalistikk; 3,89 Major GPA / 3,62 Total GPA
Gonzaga University, Spokane, WA
Personalskribent/fotograf, The Gonzaga Bulletin; Senior Capstone Project Finalist

Medlem, National Press Photographers Association (NPPA)

Utvide