Menneskelige Ressurser

Hvorfor HR aldri bør rapportere til finans

Mann med et organisasjonskart som viser HR-rapportering til administrerende direktør

••• Clerkenwell/Vetta/Getty ImagesEtter hvert som virksomheter vokser og begynner å legge til ansatte, er den første aktiviteten av HR-typen som trengs rekruttering , selvfølgelig. Men i tillegg må arbeidsgivere betale folk og folk trenger fordeler. Så ofte er den første personen som har en del av en Human Resources-rolle personen som betaler personalet. Dette kan være en administrativ assistent eller et medlem av økonomi- eller regnskapsavdelingen.

Uansett hva denne personens tittel eller jobb er, rapporterer denne personen vanligvis til økonomi og regnskap. Bare fordi det er slik en liten bedrift vanligvis vokser, gjør det ikke det til den rette veien for bedriften din å reise. Det er mest sannsynlig ikke.

Utsteder lønnsslipper er dramatisk forskjellig fra å forstå hva som går med til å beregne en passende lønnssats . Å vite hvordan man gjør riktige fradrag slik at skatter og andre fradrag gjøres riktig er helt annerledes enn å vite hvordan man vurderer hvilket forsikringsprogram som er best for ditt voksende selskap.

Så kompetansen til finanspersonen som betaler personalet er generelt sett ikke oppdatert for selv de økonomiske aspektene ved HR-jobben deres. Sjansene for at denne personen kjenner og forstår de andre fasettene av HR-rollen i en organisasjon er null.

Sjekker og balanserer mellom funksjoner

Hver organisasjon trenger kontroller og balanser. Når HR rapporterer til finans, er hendene til de personene som mest sannsynlig vil gå inn for effektiv personpolitikk og organisasjonsutvikling – HR-ansatte, bundet. Når HR rapporterer til finans, flyttes HR-personen et skritt lenger bort fra der organisatoriske beslutninger skjer – ved lederbordet.

Når HR rapporterer til finans, er politiske beslutninger først og fremst finansstyrte og er ofte ikke medarbeidervennlige. De må ta hensyn til folk for at organisasjonen din skal lykkes.

De HRs primære rolle er å støtte virksomheten ved å rekruttere, beholde og utvikle de beste medarbeiderne. Dette koster ofte penger og hard avkastning på investeringen er vanskelig å forklare finans. Når HR sier: Vi må kjøre dette lederutviklingsprogrammet slik at vi kan sikre at vi har en solid talentpipeline, vil finans sannsynligvis si at det koster $10 000. Aldri.

Det er helt avgjørende at HR snakker økonomiens språk – HR-ansatte må sette ting i ord som finanspersonalet kan forstå. Men når den direkte sjefen for HR er finans, er det ingen andre som tar til orde for folk-relaterte programmer. Bedriftsledere må forstå viktigheten av glade ansatte og forholdet mellom ansattes tilfredshet og produktivitet og bidrag.

Selvfølgelig er det også viktig at det vises en avkastning på investeringen. Hvis bedriften din bruker $10 000 på et lederopplæringsprogram, men din bedriftskultur er giftig, er alle pengene bortkastet.

Så selv om det er fristende å skylde på finans for mangel på program og rekrutteringsmidler, er det også avgjørende at HR gjør jobben sin og gjør den bra. Er gode ansatte rost og dårlige ansatte irettesatt ? Are bøller lov til å løpe løpsk i hele selskapet?

Are lønnsøkninger gjort tilfeldig? Blir ansatte bedt om å fylle ut flere skjemaer? Are obligatorisk opplæring i seksuell trakassering møter utrolig kjedelig og kontraproduktivt ?

Hvis noe av dette er tilfelle, har finans rett til å være uenig med og tvile på HR når de sier at dette neste programmet vil fikse organisasjonens problemer. Når imidlertid HR gjør jobben sin, trenger den en advokat som forstår verdien av å bruke penger nå for å tjene mer penger senere.

For eksempel, å gi en verdsatt ansatt en nødvendig forhøyelse i dag gjør dem mindre sannsynlige for å slutte i jobben, noe som redder organisasjonen høyere omsetning og opplæringskostnader.

Hvor bør HR rapportere?

I en ideell verden er HR-sjef skal rapportere direkte til administrerende direktør. Dette rapporteringsforholdet gjør HR til en del av det seniorlederteamet som hjelper til med å veilede og styre selskapets politikk. Alle aspekter ved ansettelse bør betraktes som kontroller og balanser.

Finans spiller en kritisk rolle i et selskap. Det er deres jobb å holde kostnadene nede og inntektene høye, men å ha de beste folkene, som blir behandlet godt og betalt en konkurransedyktig lønn, er måten å gjøre det på.

Du må slå ned alle barrierer som står i veien for folket ditt slik at virksomheten kan lykkes. Når HR rapporterer til finans, i stedet for å være lik dem, er det et ekstremt vanskelig rapporteringsforhold.

Hold sjekker og balanser på plass. HR skal aldri rapportere til økonomi og regnskap.