Ansattfordeler

Hvorfor midlertidige og sesongbaserte ansatte trenger tilgang til fordeler

Forretningsmann stiller et spørsmål på et møte på kontoret

•••

skynesher/Getty Images

Foreløpig er det et kandidatdrevet arbeidsmarked. Det betyr at arbeidsgivere må tilby den beste kompensasjonen og godene for å tiltrekke seg og beholde de beste medarbeiderne. Ofte får heltidsansatte og noen deltidsansatte tilgang til disse fordelene, men midlertidig og sesongansatte er utelatt. De kan bare anta at vikarene automatisk får fordeler fra byrået sitt, eller at de ikke trenger dem fordi de bare jobber i en kort periode. Dette er ikke alltid tilfelle.

De siste rapportene fra US Bureau of Labor Statistics indikerer at bare rundt 57 prosent av alle små bedrifter faktisk tilbyr helseforsikringsfordeler til arbeidsstyrken, men at dette tallet har vokst dramatisk siden begynnelsen av Affordable Care Act av 2010. Selskaper med 50 eller flere ansatte er pålagt å tilby tilgang til minimum helseforsikring alternativer. Mindre selskaper som ønsker å tilby noe mer enn bare en lønnsslipp til arbeidsstyrken i et forsøk på å tiltrekke seg og beholde de beste, bruker fordeler og fordeler for å blidgjøre potten.Likevel har studier vist at halvparten av alle arbeidsgivere tilbyr ekstra fordeler, som livsforsikring, pensjonsspareordninger, fleksible arbeidsplaner og frivillige ytelsesprogrammer.

Ideer for sesongmessige fordeler for ansatte

Det er noen tillegg fordeler og fordeler som enhver arbeidsgiver kan tilby til sine midlertidige eller sesongarbeidere, noe som vil hjelpe dem med å fullføre kontrakten og nyte noen av de andre fordelene som vanlige langtidsansatte gjør. Vikarer står for en stor del av arbeidsstyrken, og de ofte bli fast ansatte , så å behandle dem rett fra starten teller.

Bruk av vikarer og sesongarbeidere kan utgjøre visse utfordringer, men disse kommer kun fra strenge ytelsesregler som gjør at de ikke er kvalifisert for standard helseforsikring. Det krever kreativ planlegging for å gi fordeler og fordeler til midlertidig ansatte.

Måltider, drikkevarer og snacks

Alle ansatte trenger tilgang til sunn mat, snacks og forfriskende drikkevarer mens de er på jobb. En fin fordel å inkludere for vikarene dine inkluderer gratis lunsjer, en kaffetrakter og kjøler fylt med gratis drinker, og en snacksvogn i pauserommet. Alle vikarer og sesongarbeidere kan holde fokus på å fullføre oppgaver, og de setter pris på denne gesten fordi de ikke trenger å bruke sine hardt opptjente dollar på mat.

Opplæring i jobben

Selv om de kanskje jobber for deg i en kort periode, leter vikarer etter muligheten til å lære noen nye overførbare ferdigheter. Sørg for at de har tilgang til dine nettbaserte opplæringssystemer og alle klasser du tilbyr for vanlige ansatte. Oppmuntre dem til å fullføre disse opplæringsprogrammene for inkludering i fremtidige ansettelsesaktiviteter. Dette er til fordel for bedriften din fordi vikarene dine også vil være bedre forberedt og trent for oppgavene sine, noe som betyr at de raskt kan øke produktiviteten.

Bedriftsrabatter

Som selskap har du sannsynligvis tilgang til flere rabatter fra lokale leverandører, restauranter, underholdningssteder og forretningstjenester. Hvorfor ikke gi disse gode rabattene og fordelene ned til vikarene dine også? De vil sette pris på å kunne lage sine lønnsslipper strekke deg så mye lenger, og du vil gi tilbake til fellesskapet samtidig. Gi et rabattkort eller gi vikarene dine sjansen til å kjøpe rabatterte arrangementsbilletter fra HR-kontoret ditt.

Ytelsesinsentiver

Vikarer og sesongarbeidere er klare til å jobbe hardt for bedriften din i løpet av tiden deres hos deg, så hvorfor ikke tilby dem noen anstendige bonuser og andre insentiver? Bruk en lønn for ytelse-modell for å gi en slutt på kontraktsbonuser basert på individuell innsats, lojalitet og å gå den ekstra milen. Dette kan være kontantbonuser, gavekort og Anerkjennelse . Gi også en anbefaling som de kan ta med seg når de går videre til andre midlertidige kontraktsoppdrag.

Frivillige fordeler

Selv om det kanskje ikke er et krav å gi helseforsikring til dine vikarer og sesongarbeidere, er du fortsatt forpliktet til å sørge for et trygt og sunt arbeidsmiljø. Du kan tilby dem frivillige fordeler som de kan betale for til lave gruppepriser. Disse fordelene kan inkludere tann- og synspleie, livsforsikring, spareplaner og tilgang til bedriftens velværeprogram .

Tidlig kontraktsoppkjøp

Mange vikarer og sesongarbeidere ansettes for noen uker til noen måneder. Hvis du verdsetter en midlertidig ansatt som har prestert godt, kjøp ut kontrakten deres og gjør dem til et fast medlem av teamet ditt. Dette er et velkomment insentiv som mange vikarer drømmer om. Forhandle med ditt bemanningsbyrå for å få det beste utkjøpshonoraret.