Menneskelige Ressurser

Hvorfor du trenger allierte på jobb

Tips om hvordan du kan utvikle allianser på arbeidsplassen din

Medarbeidere diskuterer prosjekt og blir allierte.

••• Heltebilder / Getty ImagesHvorfor jobber du? Du jobber selvfølgelig for penger og fordeler. Men når du har et tilstrekkelig levebrød og dine grunnleggende behov er dekket, jobber de fleste også av andre grunner.

Undersøkelser blant sysselsatte viser at folk ønsker en utfordring i arbeidet. De vil ha påskjønnelse fra folk de setter pris på. De vil at sjefen skal legge merke til når de gjør mer enn forventet. Men mest av alt ønsker folk å utføre sitt eget personlige arbeid oppdrag .

Enten det oppdraget er å transformere organisasjonens tilnærming til kvalitet eller å introdusere en resultatstyring system som vil hjelpe deg å utvikle en overlegen arbeidsstyrke, du trenger allierte på jobben. Uansett hvor viktig, rimelig eller potensielt nyttig oppdraget ditt er, er det usannsynlig at du vil oppnå det uten hjelp. Og det er derfor du trenger allianser på jobben.

Fordeler med å ha en alliert

En alliert er en medarbeider som gir hjelp og ofte vennskap. Dine allierte vil sannsynligvis støtte dine synspunkter og saker. De hjelper til med å løse problemer, gir råd, fungerer som en klangbunn når du trenger et lyttende øre og tilbyr et annet perspektiv slik at du kan se organisasjonen din bredere.

10 tips om hvordan du bygger allianser

Allianser kan fungere for godt, og de kan også gjennomføres av mindre enn positive grunner. Når jeg gir denne informasjonen, antar jeg at du har organisasjonens og medarbeidernes beste interesser på hjertet. Med dette i tankene er her ti tips som vil hjelpe deg med å utvikle arbeidsallianser som vil hjelpe deg med å fullføre arbeidsoppdraget ditt.

  1. Effektiv kommunikasjon danner grunnlaget for en positiv arbeidsallianse. Du må være i stand til å fortelle din potensielle allierte hva du trenger og lytte dypt til hva de trenger. Åpne kommunikasjonslinjer holder informasjon, meninger og støtte flytende. Sett deg selv i dine allierte sine sko og respekter deres synspunkt som kan være annerledes enn ditt eget.
  2. Behandle dine allierte som likeverdige. Uansett posisjon i organisasjonen din, er alle mennesker likeverdige; de har bare forskjellige jobber. Tro dette. Oppfør deg som om du tror dette hver eneste dag. Du vil tiltrekke deg sterke og vellykkede allianser.
  3. Vis total profesjonalitet. Delta aldri i sladder eller i diskusjon av arbeidskollegers virksomhet bak ryggen deres. Folk vil tillit deg og vet at det de forteller deg er trygt i dine hender. Allianser fungerer bare når tillit er tilstede.
  4. Tilbring tid med dine allierte. Vær tilgjengelig for å lytte, legge strategier og av og til spise lunsj sammen. Pass på at du ikke danner en eksklusiv klubb som resten av organisasjonen din vil frykte og mislike. Men du må ta deg tid til å utvikle sterke relasjoner med dine allierte.
  5. Når du jobber på et prosjekt sammen, gjør alltid din beste innsats. Vær den personen som er villig til å gjøre ekstra for å styrke samarbeidet og resultatet eller produktet. Produser arbeid som allierte er stolte av å støtte.
  6. Velg dine kamper med omhu. En kollega ga etter for en annen kollega nylig på grunn av en bemanningsbeslutning. Da jeg spurte hvorfor han lot den andre personens mening råde, svarte han at han trengte kollegaens støtte i mye viktigere saker. Gi etter for de små avgjørelsene, eller beslutningene som ser ut til å være mye viktigere for kollegaen. Du vil lettere få støtte for beslutningene som er viktige for deg.
  7. Hold løftene dine. Hvis du sier at du vil gjøre noe, gjør det. Folk må stole på deg og tidsfristene du forplikter deg til. Igjen handler det om å utvikle tillit.
  8. Løs eventuelle konflikter eller tvister så tidlig som mulig. Uløste konflikter fester seg like under overflaten i organisasjoner. Uløst konflikt undergraver alliansebygging og gjensidig, målrettet fremgang mot å oppnå personlige og organisatoriske oppdrag.
  9. Vær en alliert. Støtt kollegaens evne til å utføre hans eller hennes oppdrag også. Gi æren for ideer og løsninger. Uttrykk offentlig støtte til din alliertes ønskede retning. Forutsatt at du faktisk støtter en idé (ingen fabrikasjon tillatt), vær blant de første til å støtte ideen verbalt. Ikke vent til du ser i hvilken retning resten av gruppen er på vei. Demonstrere profesjonelt mot og si ifra tidlig. Jeg hadde muligheten til å støtte åpningen av et anlegg i en annen stat nylig. Tallene fungerte til selskapets fordel, og min kollega satte pris på min tidlige og verbale støtte.
  10. Til slutt, aldri stikk eller blindside en alliert. Hvis du har et problem med handlingene deres, snakk med din allierte direkte. Ikke snakk med sjefen deres eller sjefen din, for hvis det er den første personen din allierte hører fra om et problem, har du ødelagt den mest grunnleggende forståelsen av en allianse. Hvis du svikter din allierte, kan du bruke år på å gjenutvikle forholdet, hvis tillit på tidligere nivå noen gang er mulig igjen.

Alliansebygging er en delikat prosess som lett kan komme på avveie. Alliansebygging tar tid, krefter, engasjement og noen ganger ikke å få det du vil. Men hvis du ønsker å oppnå ditt personlige arbeidsoppdrag, forutsatt at oppdraget ditt er positivt og kongruent med organisasjonens oppdrag, må du ha allierte på jobb.