Jobbintervjuer

Job-at-Hjem jobbintervju spørsmål, svar og tips

Hjemmekontor

••• Philip Lee Harvey / Getty Images

Når du intervjuer for arbeid i hjemmet , i tillegg til å bli stilt spørsmål om din evne til å gjøre jobben, vil du også bli spurt om hjemmekontoret ditt og alt utstyr du har som du trenger for å jobbe eksternt.

Arbeidsgiveren vil også prøve å finne ut om du er fleksibel, selvmotivert og i stand til å administrere tiden din og prosjektene dine uten tilsyn.

Intervjuspørsmål og svar på fjernarbeid

Her er noen typiske intervjuspørsmål for jobbkandidater hjemme og hvordan du kan svare på dem:

Hva er fordelene med å jobbe hjemme?

Du vil svare på dette spørsmålet på en måte som viser at du er produktiv og uavhengig.

Jeg liker fleksibiliteten i timer, siden jeg er en tidlig oppstander, og kan få gjort mye før folk flest er på kontoret. Jeg kan kommunisere med kollegene mine raskt, via e-post og tekstmeldinger hvis jeg har et spørsmål, og deretter komme tilbake til jobben uten forstyrrelser.

Utvide

Hva liker du best med å jobbe hjemmefra?

Hvis du trives i et slikt arbeidsmiljø, må du det gi sterke svar for å få frem budskapet. Du kan for eksempel fokusere på balanse mellom arbeid og privatliv.

Fleksibilitet gjør at jeg kan få barna mine til skolen om morgenen og være der for dem når de kommer hjem. Dette gjør at jeg kan være mye mer produktiv fordi jeg ikke bekymrer meg for om de har glemt lunsjen sin eller kommet trygt hjem.

Utvide

Hva interesserer deg med å jobbe for dette selskapet?

Arbeidsgivere vil vite at du ikke bare ser etter hvilken som helst jobb, du vil dette en . Å undersøke selskapet vil bevæpne deg med bakgrunnen for å demonstrere din entusiasme.

Bedriften din er kjent for sin samfunnsoppsøkende rekkevidde. Jeg ville elske muligheten til å bruke mine 10 års erfaring innen markedsføring til å støtte fellesskapet sammen med deg.

Utvide

Hvorfor synes du vi skal ansette deg?

Bruk denne som din sjanse til å levere et kortfattet salgsargument for deg selv. Arbeidsgiveren stiller spørsmålet for å avgjøre om du passer for stillingen. Match ferdighetene dine til det arbeidsgiveren har bedt om i stillingsbeskrivelsen og intervjuet.

Du beskriver i stillingsannonsen at du søker en koder som raskt kan lære nye programvarespråk. I min forrige jobb ved et universitet lærte jeg tre nye språk og mottok en pris for initiativet mitt til å bruke dem til å oppgradere hjemmesiden til universitetets nettside. Jeg kommuniserte via telefon og via e-post, meldinger og dokumentdelingsplattformer for å få arbeidet gjort, fordi vi alle jobbet i forskjellige bygninger.

Utvide

Work-at-Home-spørsmål å stille en arbeidsgiver

Når du intervjuer for en jobb, er det viktig å stille spørsmål til arbeidsgiveren som vil hjelpe deg å avgjøre om jobben er en du vil ta, hvis den ble tilbudt.

Det er spesielt viktig for arbeid hjemme fordi mange utlyste jobber ikke er legitime – eller hvis de er legitim – betal en svært lav pris. Ikke vær redd for å stille spørsmål.

Jo mer informasjon du har, jo bedre rustet vil du være til å ta en beslutning om å takke ja til jobben hvis du får et tilbud.

Her er en liste over fjernarbeidsspørsmål du kan stille intervjueren slik at du kan være sikker på at jobben er det du ser etter:

 • Hvordan vil du beskrive stillingens ansvar?
 • Er det noen gebyrer for å komme om bord med dette selskapet?
 • Gis det opplæring?
 • Er det fastsatte arbeidstider eller er timeplanen fleksibel?
 • Ville jeg være garantert et visst antall timer hver uke?
 • Trenger jeg å kjøpe utstyr eller rekvisita hvis jeg blir tilbudt jobben?
 • Hvis jeg får utvidet et jobbtilbud, hvor snart vil du at jeg skal begynne?
 • Hvis jeg blir ansatt, vil jeg bli betalt som en ansatt eller en uavhengig kontraktør ?
 • Er lønnen en timepris, akkord eller provisjon?
 • Hvis ansatt, hvordan vil jeg bli betalt (sjekk, direkte depositum osv.) og hvor ofte vil jeg bli betalt?
 • Hva kan jeg fortelle deg om mine kvalifikasjoner?
 • Når kan jeg forvente å høre fra deg?
 • Vil du ha en liste over referanser ?
 • Er det noen andre spørsmål jeg kan svare på for deg?

Tips for å svare på intervjuspørsmål

Under intervjuet ditt vil ansettelseslederen stille spørsmål som er med på å bestemme hvor vellykket du vil være i stillingen.

En god måte å være forberedt på å svare effektivt på intervjuspørsmål i hjemmet er å gå gjennom stillingsbeskrivelsen og lage en liste over de ettertraktede ferdighetene og erfaringene.

Match det med en liste over dine ferdigheter og erfaringer, og tenk på spesifikke eksempler du kan gi på tilfeller der disse egenskapene var vellykkede for deg på jobben.

I tillegg til å matche deg selv og jobben, vær forberedt på å diskutere hvorfor du ønsker å jobbe eksternt og hvordan du er rustet til å gjøre det. Intervjueren vil gjerne vite om arbeidsområdet ditt, datamaskinen, internettforbindelsen, kjennskap til kommunikasjonsprogramvare og apper, og annen teknologi du kanskje trenger å vite for å utføre jobben.

Sjekk selskapets nettside, sosiale medier og eventuelle nyhetsartikler der de er nevnt, for å gjøre deg kjent med selskapets produkter, tjenester og generell informasjon. Hvis du har noen kontakter som er kjent med selskapet, be dem om informasjon de tror kan gjelde intervjuet ditt.