Musikkarrierer

Å skrive en bandbiografi

James Barker Band på scenen og opptrer for et publikum.

•••

Gustavo Caballero / Getty Images

Musikerbiografier er villedende vanskelig å skrive. Bandbiografien din er din måte å introdusere deg selv for både fans og musikk industri typer. Du må finne den rette balansen mellom å gi nyttig informasjon og gå inn i så mye detaljer at ingen kommer forbi første avsnitt.

Vet hvem bandet er

Det høres kanskje ut som en ganske enkel ting, men er det det? Hvis du er en solomusiker eller om du er en del av en distinkt gruppe som utgjør et band, er det enkelt. Men hva med keyboardspilleren som alltid spiller på platene dine og på liveshowene dine, men som ikke offisielt har blitt bedt om å bli med i bandet? Hva om du skriver alle sangene og tenker på det som prosjektet ditt, men du alltid har de samme musikerne som støtter deg? Før du kan skrive en bio, må du vite hvem sin bio du skriver, så bestem hvem som får en bio-omtale og hvem som egentlig er en sesjonsmusiker .

Velg en tilnærming

Det er to hovedmåter å skrive en musikerbiografi:

  • Den enkle tilnærmingen: Bare fakta, frue/sir
  • Den ikke enkle tilnærmingen: Lage en historie/karakterer

Den enkle tilnærmingen er mye enklere. Du forklarer inspirasjonene dine, prestasjoner og tilbyr litt bakgrunnsinformasjon, slutten av historien. Den ikke enkle tilnærmingen kan være veldig effektiv, men er VELDIG vanskelig å få til. I stedet for å tilby den virkelige historien om bandmedlemmer, lager du en fiktiv beretning om bandet og om musikerne.

Fordeler og ulemper med den enkle tilnærmingen

Å ta den enkle tilnærmingen til biografien din er den enkleste veien å gå. For det første er det lettest å skrive. Du trenger ikke å bli fanget i å prøve å være smart uten å være banal; alt du trenger å gjøre er å holde deg til fakta. Også din bio vil gi journalister all informasjonen de trenger for å skrive om deg uten å måtte gjøre mye research. Dette alene kan utgjøre forskjellen i å få en anmeldelse av bandet ditt og ikke få en anmeldelse. Ulempen er at biografien din vil være mye lik alle andres, så du kan ha vanskelig for å skille deg ut.

Fordeler og ulemper med den ikke enkle tilnærmingen

Ulempen er at denne typen tilnærming kan være ekstremt vanskelig å gjennomføre. Å lage en historie om bandet ditt kan fremstå som cheesy, pretensiøs og rett og slett dumt. Du kan generere mye øye-rulling, og du risikerer å få folk til å skrive om deg av alle de feile grunnene.

Hvorfor skulle noen gjøre dette? Vel, for når det fungerer, fungerer det VIRKELIG. Et eksempel er Belle og Sebastian. Tidlig i karrieren gjemte bandet seg bak noveller for bios og pressemeldinger og masker i presseskudd, men de gjorde det med mye sjarm. Det økte bare deres popularitet.

Marker viktig informasjon

Dette trinnet er der du tar de virkelig avgjørende avgjørelsene om din musikerbiografi. Hva betyr noe og hva betyr ikke? Bandbios bør være kort (én side), så du må bruke plassen din klokt. Hva vil du at folk skal vite? Hva vil få dem til å ønske å høre på musikken din?

De beste bios fremhever musikalske prestasjoner og musikalsk påvirkning, og legg deretter til litt farge med en personlig historie eller to. Tenk på hva du vil vite om musikerne du liker eller hva du forventer å lære når du leser om et band i et magasin, og ta med den samme informasjonen i din egen biografi.

Skriv og rediger hele tiden

Det er kanskje ikke morsomt, men du bør leke med noen få utkast til biografien din. Det første utkastet ditt vil vanligvis inneholde informasjon som du sannsynligvis kan utelate. Prøv å destillere budskapet ditt ned til de virkelig gode tingene, slik at du lar leserne fascinere, ikke kjede deg.

Det er også greit å få noen meninger utenfra om biografien din før du kjører med den. Få noen venner som er villige til å gi deg konstruktiv kritikk og la dem lese den gjennom.

Ikke start ved fødselen

Den verste feilen musikere gjør i bios er å fortelle historien sin fra fødselen. Det er ikke nødvendig å gå i så mange detaljer. Ingen trenger egentlig å vite at du spilte hovedrollen i barneskolens produksjon av Lyden av musikk . Hold deg oppdatert på tingene du gjør nå, og spar resten til memoarene dine.

Oppdater biografien din ofte

På et lignende punkt, hold biografien din oppdatert når nye ting skjer. Hvis du spiller inn et nytt album, spiller et stort show, får en pris eller noe annet viktig, sørg for at du legger det til i biografien din.