Teknologi Karrierer

Skrive et anbefalingsbrev for programvareutviklere

Få jobbsøkeren til å skille seg ut ved å fremheve styrker

Smilende mann bytter et stykke papir med en kvinne som sitter overfor ham.

••• Bland bilder - Ariel Skelley / Brand X Pictures / Getty ImagesHvis du aldri har skrevet en anbefaling brev for en programvareutvikler kan det hende du trenger noen tips. La prøven referanse bokstaven nedenfor være din guide. Som du vil se av å lese brev , nøkkelen er å fremheve jobbsøkerens styrker. Hvorfor er personen en god arbeider? Hva kan du si om både jobbkandidatens faglige kompetanse og egenskaper som person? Hvorfor skal en bedrift ha søkeren med på laget?

Eksempel på referansebrev

Selv om de fleste bedrifter ikke krever at referansebrev skal være på selskapets brevpapir, kan det å skrive referansen på brevpapir få deg til å virke mer troverdig for en potensiell arbeidsgiver, så velg brevpapir fremfor å skrive anbefalingen på et blankt stykke papir. Du bør henvende deg til arbeidsgiveren (eller universitetet eller organisasjonen) som vist nedenfor.

Dette er et eksempel på et referansebrev for en programvareutvikler. Last ned malen for anbefalingsbrev for programvareutviklere (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et anbefalingsbrev for programvareutviklere

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på referansebrev (tekstversjon)

Paul Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
paul.rodriguez@email.com

1. september 2018

Jason Lee
Direktør, Human Resources
Acme programvare
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Joe Employee jobbet for meg som programvareutvikler fra 1. september 2012 til 23. mars 2018. Som alle utviklere skrev han kode for dataprogramvare. Hans ansvar inkluderte kravinnsamling, analyse og design av komplekse webapplikasjoner ved bruk av en rekke teknologier.

I løpet av sin ansettelse viste Joe seg som en pålitelig ansatt og en hard arbeider med solid problemløsning og tekniske ferdigheter. Jeg var alltid imponert over Joes evne til å fullføre arbeidet som ble tildelt ham i tide. Joe holdt ikke bare tidsfrister, men forklarer også programmene sine på en måte som ikke-eksperter lett kan forstå. Denne ferdigheten kom godt med da han presenterte programmene sine for kunder som ikke var spesielt kunnskapsrike om teknologi.

Joe tar arbeidet sitt veldig seriøst og meldte seg regelmessig på kurs for å holde seg oppdatert på den nyeste utviklingen innen programmering. Han reiste også til konferanser over hele landet for dette formålet. Hans pågående faglige utviklingskurs og turer hjalp ham til å enkelt lære nye teknikker og utføre komplekse oppgaver den første tiden. Selv om Joe er en hurtiglærer, er han veldig forsiktig og forsiktig med arbeidet sitt. Det betyr at han gjentatte ganger sjekker programmene sine (og andre) før han offentliggjør dem for å sikre at det ikke er noen hikke. Hans raske tenkning og forsiktige personlighet har hjulpet selskapet med å unngå noen kostbare og pinlige feil.

Joe ville vært en fordel å ha på ethvert lag. Å si at han er en teamleder vil være en underdrivelse. i løpet av sin tid i selskapet vårt har han gjort alt for å ønske nykommere velkommen og løse eventuelle problemer de måtte ha. Han pitcher innovative ideer på bedriftsmøter, men lytter også til hva andre har å si, inkludert konstruktiv kritikk. Da budsjettmessige begrensninger begrenset arbeidet vårt firma kunne fullføre, brukte Joe sitt svært kreative sinn til å komme opp med alternativer.

Totalt sett er Joe en talentfull, hardtarbeidende ansatt, og jeg er trist å se ham forlate. Men din bedrift tilbyr ham en mulighet for karrierevekst som vi rett og slett ikke kan gi ham her. Jeg anbefaler Joe på det sterkeste for enhver utviklingsstilling på mellomnivå. Og med riktig veiledning og opplæring er jeg ikke i tvil om at Joe kunne utmerke seg i en utviklingsposisjon på øverste nivå. Han er rett og slett så god.

Vennlig hilsen,

Paul Rodriguez