Bokutgivelse

Markedsføringstips året rundt for suksess med boksalg

Strandbokhandelen

••• Waring Abbott / Getty ImagesNår selge boken din , må du tenke utover den første lanseringen og i stedet utvikle helårs markedsføringsstrategier for å holde boken selgende.

Timing er alt, selv i bokmarkedsføring og publisitet. Det er mange faktorer som påvirker tidspunktet for bokpromotering, fra lanseringsdato til bokselger sesongbaserte kampanjer og spesielle arrangementer.

Her er det du trenger å vite om timing bokpromotering .

Tidspunkt for bokkampanjen din

Det er tre faser av bokpromotering, og hver av dem krever litt forskjellige oppgaver for å øke salget av boken din. Spesielt hvis du jobber med et tradisjonelt forlag på trykk, er de to første fasene avgjørende for suksessen og potensialet for ytterligere bokavtaler med forlaget.

  • Fase én – forhåndspublisering: Ideelt sett burde forfattere begynne et år eller mer før bokens utgivelse for å begynne å snakke om den og samle en base av interesserte lesere. Dette kan gjøres på en rekke måter, inkludert sosiale medier, blogging og artikkelskriving. Spesielt hvis boken din er sakprosa, kan det å bygge din ekspertise gjennom publisitet, offentlige taler og gjesteopptredener bidra til å bygge spenning rundt boken din. Men selv om boken din er et skjønnlitterært verk, begynn å finne dine perfekte lesere og få kontakt med dem.
  • Fase to – boklansering: Lanseringsvinduet er bokens beste skudd på markedsføring og publisitetseksponering av en rekke årsaker. Den første utgivelsen er når det er mest energi og spenning rundt boken, spesielt fra utgiveren din. Holdbarheten til de fleste bøker i en bokhandel er seks måneder, som ikke er så mye tid. Etter det kan boken din sendes tilbake, noe som vil telle mot royalties. Selv om du selv publiserer, er den første utgivelsen viktig for salgsrangeringen og andre faktorer som kan bidra til å øke salget.
  • Fase tre – pågående markedsføring: En av de største fordelene med nettbokbutikker er at du kan forlenge levetiden til boken din på en måte som du ikke kan i en fysisk butikk. Å utvikle pågående markedsføringsstrategier utover utgivelsen kan sikre fremtidig salg av boken din.

Uansett hvilken fase boken din er i, kan du bruke markedsføringsstrategier året rundt for å snakke om og generere interesse for boken din. Her er noen ideer:

Sesongbasert markedsføring

En svært vellykket markeds strategi for pågående markedsføring er å knytte boken til sesongbegivenheter.

For eksempel:

  • Hvis du har skrevet en bok som dekorerer kaker, vil den beste tiden å markedsføre den være fra slutten av september til desember, som er de viktigste månedene for å bake kaker.
  • Hvis du har skrevet en bok om hvordan du finner en jobb, vil den beste tiden å markedsføre det være mai og juni, da tusenvis av studenter er uteksaminert og trenger å finne en jobb.

Markedsføring året rundt

Sammen med de mest kjente høytidene og årstidene kan du dra nytte av spesialdager og -uker. For eksempel, hvis boken din involverer pirater, kan du ha en spesiell kampanje rundt Talk Like A Pirate Day, 19. september.

Denne strategien fungerer bra hvis du har bøker sitter stagnere i en bokhandel, som du kan forynge backlist salg.

Noen steder å sjekke ut for daglige, ukentlige eller månedlige arrangementer inkluderer:

Kalendersone har lister over nettsteder der du kan finne flere hendelser du bør vurdere i bokkampanjen din.

Nyheter og trendmarkedsføring

Mens sesonger og høytider oppstår år etter år, er det tider der noe nyhetsverdig skjer eller en trend utvikler seg som du kan knytte markedsføringen til. Hvis boken din handler om forhold og et kjendispar bryter opp, kan du koble bokmarkedsføringen din til det.

Hvis økonomien går i stå og boken din handler om å leve nøysomt eller finne en jobb, kan du knytte markedsføringen din for å hjelpe disse menneskene med å overleve og finne en ny jobb.

Dette kan også gjøres med trender som har mye buzz. Hvis det er en bok som tar leseverdenen med storm, og boken din er den samme undersjangeren, kan du hoppe på farten til den populære boken for å selge din. For eksempel når Skumring var stor, var det et push i markedsføringen av tenåringsvampyrbøker. Da det kom frem at forfatteren var en fan av klassisk romantikklitteratur, gjenutgav flere klassikere, som f.eks Stolthet og fordom , ble publisert med Twilight-look omslag.

Utvikle planen din

Sesongbasert, helårs- og nyhets- eller trendrelatert markedsføring kan fungere bra, spesielt for sakprosa. Hvis boken din er relatert til adopsjon, har du ikke bare nasjonal adopsjonsmåned i november, men det er en rekke foreldre- og barnorienterte dager gjennom året, inkludert morsdagen og farsdagen, babysikkerhetsmåneden (september) og Sing Med ditt barn-måned (mars).

Hvis du er en skjønnlitterær forfatter, må du være kreativ og smart i å bruke disse strategiene. Noen ideer for å knytte boken din til hendelser inkluderer å bruke karakterens interesser eller jobb, bokens omgivelser og temaene eller handlingen i boken. For eksempel, hvis karakteren din eier et spa, kan du ha en giveaway for badekurven til Bubble Bath Day 8. januar.

Månedlige markedsføringsideer

Her er en liste over månedsrelaterte sesonger og hendelser du bør vurdere når du utvikler din bok markedsføringsplan .

Bokkampanjer i januar

Nytt år, ny deg

Dette er den beste måneden for kostholdsbøker, treningsmanualer, selvforbedring av alle typer relatert til nyttårsforsetter, og rydding.

Bokkampanjer i februar

Valentinsdag

Bøker som markedsføres rundt Valentinsdagen inkluderer sex how-to-bøker (som Kama Sutra) , erotikk, datingråd og bøker om sjokolade. Romantisk skjønnlitteratur klarer seg også bra.

Bokkampanjer i mars

St. Patricks Day

Siden de irske munkene 'reddet sivilisasjonen' ved å beskytte dagens volumer, har St. Pats folk vært en bokelskende folkemengde. Dette er en god måned for å promotere bøker om irsk historie, irsk matlaging, reiser til Irland og alt annet irsk. Skjønnlitteratur som finner sted i Irland kan også gjøre det bra.

Bokkampanjer i april (våren).

Hagearbeid

Når vi snakker om alt 'grønt', blomstrer hagearbeid og bildebøker på bokhandlerbord på denne tiden av året.

Skatter

April er også skattetid, så skatte- og pengebøker kan selge godt i løpet av denne måneden.

Bryllup

Mens bryllup åpenbart skjer hele året, markedsføres brudebøker vanligvis tidlig på våren, sammenfallende med brudebransjens egen salgsfremmende innsats på den tiden. Disse inkluderer bryllupsplanleggere, bryllupsetikettebøker, bøker med bryllupsinspirasjon. Og mens en ung kvinnes lyst blir til ekteskap, blir en ung manns lyst til...

Baseball

Baseball bøker!

mai bokkampanjer

Morsdag

Kvinners skjønnlitteratur, romantikk og andre bøker som kvinner har en tendens til å like gjør seg bra rundt morsdagen. Interessant nok, Femti nyanser av grått opplevde en noe overraskende morsdagsstøt sitt første år på markedet, noe som tyder på at folk kjøpte erotiske bøker til mødrene sine.

Bokkampanjer i juni

Farsdag

Tidspunkt for begynnelsen av sommerens grillmåneder, publiserer bokhandlere grillebøker på farsdagen.

Golf og andre sportsbøker selger generelt godt på denne tiden også.

Graduering

Tradisjonelt var ordbøker en avgangsgave, men det markedet har avtatt med internett. Bøker som tipper til overgangsritualet til eksamen, for eksempel Dr. Seuss Å, stedene du skal gå! eller Anna Quindlens En kort guide til et lykkelig liv , tilpasset fra en oppstartsadresse hun ga, er populære gaver i mai og juni. Bøker om jobber og karrierer er forståelig nok populære.

Lydbøker

Juni er offisielt lydbokmåned, da Audie Awards finner sted. Lydbokversjoner av boken din kan kjøre på reklamehalene til de nominerte og vinnerne.

Bokkampanjer i juli

Sommerlesing

Strandlesesesongen fremhever skjønnlitteratur for voksne som generelt er lett, rask og morsom lesning. Populære er også ung voksen og barnebøker, som er drevet av skolens sommerleselister.

Et marked i endring med overvekt av online reiseinformasjon og GPS-systemer, kjøper folk fortsatt reiseguider og kart.

Bokkampanjer i august

Tilbake til skolen

Skoler har ofte leselister som involverer klassisk litteratur. Du kan knytte deg til litteratur som Seth Grahame-Smith gjorde med Stolthet og fordommer og zombier.

Læringsbøker for barn, bøker om tidsplanlegging for mor og foreldrebøker kan også gjøre det bra i løpet av denne måneden.

Bokkampanjer i september

September markerer starten på høstens boksalgssesong, den desidert beste tiden på året for boksalg, frem til desember måned når gavekjøp øker boksalget til sitt årlige høydepunkt. Tradisjonelt sett presser forlagene bøkene de tror vil gjøre det bra eller er fra deres største forfattere i et forsøk på å øke eksponeringen av bøkene slik at de havner på alles julegaveliste.

Populære er også 'how-to' og kokebøker for sesongen, for eksempel håndverksbøker, baking og feriematlaging.

September til begynnelsen av november er også tiden for mange årlige bokmesser . Disse har en tendens til å vise frem lokale forfattere, og hvis du lager en sesongbasert markedsføringsplan, kan du ta en titt på Bokutgivelseskalender for å se når det kan være et show i ditt område, og les deretter hvordan du pitcher en bokmesseprogrammerer for å få en plass på et show.

Bokkampanjer i oktober

Halloween

Halloweens popularitet som butikkferie har økt de siste årene. Veksten i antall Halloween-titler – spesielt kokebøker og barnehåndverksbøker – har reflektert det.

Selvfølgelig kan skrekk- og paranormale skjønnlitterære bøker dra nytte av sesongen også.

Bokkampanjer i november

Jødisk bokmåned

Tidspunktet noen uker før Hannukah, fokuserer lokale bokmesser og butikker ofte på bøker av jødisk interesse.

Thanksgiving

Bøker om matlaging og baking av ferien, spesielt å lage kalkuner og kakebøker, er populære på denne tiden. Feriehusinnredning og håndverk selger også godt.

Indies First/Small Business lørdag

Forfattere av alle slag har muligheter til å jobbe frivillig hos sine lokale bokhandlere mens de hjelper til med å markedsføre bøkene sine selv på Small Business Saturday (lørdagen etter Thanksgiving) når mange uavhengige bokhandler arrangerer #IndiesFirst-arrangementer.

I følge grunnleggeren, Sherman Alexie, 'Hva kan være bedre enn å tilbringe en dag med å henge ut i din favoritthjemby, håndselge bøker du elsker til folk som vil elske dem også og signere en egen stabel?' Hvorfor ikke prøve det?

Ta kontakt med din lokale indie-bokselger for å se hvordan du kan delta.

Cyber ​​Monday er en annen begivenhet du kan bruke til å markedsføre bøkene dine på nettet.

Bokkampanjer i desember

Gavebøker

På grunn av å gi-evnen til trykte bøker, overgår salget av innbundet og pocketbok i desember generelt salget av e-bøker. Også på grunn av gave-faktoren er det en økning i salget av heftige, dyrere bøker, som store biografier, og fargefylte kaffebordbøker, kunstbøker og kokebøker.

Ideene ovenfor er bare en håndfull hendelser du kan time bokkampanjene dine også. Husk at bokhandlere har litt forskjellige kalendere, og leveringstiden for media varierer veldig. Det betyr at du må planlegge på forhånd, ofte måneder i forveien.

Lokale kampanjer og utover

Dine lokale bokhandlere kan ha arrangementer du vil benytte deg av, men andre lokale leverandører og arrangementer kan også gi muligheter. Håndverksmesser, bokfestivaler og andre arrangementer i samfunnet ditt kan tilby boksalgsmuligheter. Sosiale og profesjonelle organisasjoner kan være vertskap for møter, workshops og andre arrangementer som du kan delta på og markedsføre bøkene dine.

Ikke begrens reklameinnsatsen til lokale arrangementer. Nettforhandlere har pågående og sesongbaserte kampanjer som du kan benytte deg av. I tillegg kan du bruke disse ideene til å utvikle dine egne strategier for Facebook- eller Amazon-annonser, giveaways gjennom sosiale medier og publisitet som gjesteopptredener på podcaster.