Menneskelige Ressurser

Kleskoden din gir en veiledning for ansatte

Kleskoden din forteller ansatte hva som forventes forretningsantrekk på jobben

Arbeidstakere med ulike jobber bærer passende forretningsantrekk innenfor retningslinjene for kleskoden deres.

•••

David Schaffer / OJO Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En kleskode er et sett med standarder som bedrifter utvikler for å gi sine ansatte veiledning om hva som er passende å ha på seg på jobb. Kleskodene spenner fra formell til business casual til casual, avhengig av behovene til den enkelte arbeidsplassen og kundene den betjener.

Hva bestemmer kleskoder på arbeidsplassen?

Formaliteten til kleskoden på arbeidsplassen bestemmes normalt av antall og type interaksjoner ansatte har med kunder eller klienter på arbeidsplassen. På arbeidsplasser som besøkes av klienter som forventer at deres rådgivere skal utvise profesjonalitet og integritet, kjolen er ofte formell . Dette inkluderer advokatkontorer, finansielle konsulentfirmaer, banker og noen store virksomheter.

Men selv disse organisasjonene slapper av kleskodene. For eksempel lar bankgiganten J.P. Morgan Chase & Co. nå sine ansatte bruk uformelle antrekk meste parten av tiden. Ved et besøk hos et advokatfirma ble det registrert at ansatte var kledd i business casual, men de fleste hadde jakker hengende på kontordørene. Dette tillot dem å jobbe komfortabelt, men likevel være forberedt på uventet kundeinteraksjon når som helst.

Teknologifirmaer og nystartede bedrifter foretrekker generelt uformelle kjoler, i hovedsak hva ansatte vil ha på seg for å se en sportsbegivenhet eller til en dagligvarebutikk i helgen. Men med 60 % av millennials og ansatte generelt foretrekker mer uformell påkledning, tilbyr arbeidsgivere som ønsker å forbli å tiltrekke seg talenter uformelle kjoler som en fordel.

Uformell kleskode er kleskoden som de fleste ansatte ønsker. Konkurransedyktige arbeidsgivere lar ansatte kle seg uformelt på jobb.

På arbeidsplasser der noen ansatte samhandler med kunder eller klienter og andre ikke gjør det, kan en organisasjon velge å ha to kleskoder. En mer uformell kleskode brukes vanligvis for ansatte uten kunde- eller klientkontakt. For eksempel kan ansatte i produksjonen kle seg uformelt, men ansatte i resepsjonen kan ha på seg arbeidsantrekk.

Avhengig av organisasjonen, kan kleskoden være skrevet i stor detalj, eller i tilfelle av en uformell kleskode, er svært lite detaljer nødvendig. Gjennom årene har ansatte sett et skifte mot en mer avslappet klesstandard, selv i bransjer som tidligere var veldig formelle. Spesielt startups har en tendens til en mer uformell kleskode for sine ansatte.

Hvorfor kleskoder er viktige

I noen yrker er kleskodene så strenge at klær kalles uniform. Du vil at alle skal vite hvem politimannen er, for eksempel. Hvis bedriften din sender ut rørleggere eller kabel-TV-installatører, dukker de ansatte opp i fremmede hjem for å jobbe.

En uniform identifiserer dem som den som er ansatt og ikke en tilfeldig fyr utenfor gaten som vil se på toalettet ditt. (Ok, det er ikke sannsynlig at det skjer, men likevel.)

Ansatte som jobber i klesbutikker er ofte pålagt å bruke klær butikken selger. Target krever kakibukser og røde skjorter slik at de ansatte er lette å få øye på.

I noen jobber er kleskoder viktige fordi du representerer selskapet.

Hurtigmatrestauranter krever streng uniform slik at det ikke ser ut som kunder har vandret bak disken.

For kontorjobber kan personen som sitter i resepsjonen ha en strengere kleskode enn Chief Information Officer (CIO). Dette er fordi alle som går inn fra gaten ser resepsjonisten, men du vil bare se CIO hvis du har en avtale.

Mange klientbaserte bransjer, som advokatfirmaer og bedriftsregnskap, har formelle kleskoder. Ingen ønsker å møte en advokat iført en tank topp og lårhøy shorts. En dress er det valgte antrekket, for både mannlige og kvinnelige ansatte med buksedresser for kvinner blir mer vanlig enn i de formelle klesårene.

Har du noen gang hørt rådet, ikke kle deg for jobben du har; kle deg for jobben du vil ha? Det oppfattes som gode råd fordi utseendet påvirker hva folk synes om arbeidsprestasjonene dine.

Hva med uformell kjole?

I en Robert Half Finans & Regnskapsundersøkelse , ble finansdirektørene spurt om deres meninger om antrekk på arbeidsplassen. De bekreftet at det å kle seg ut på jobb går ut av moten: 61 % sa at de ansatte følger en litt uformell kleskode, for eksempel kaki og poloskjorter eller gensere. Men 13 % av dem sa at jeans og T-skjorter er normen.

Arbeidsplassantrekk avhenger i stor grad av hvilken type kultur selskapet har valgt og utviklet.

Når det gjelder resten av respondentene, sa 4 % at antrekket på kontoret deres fortsatt er veldig formelt, som dresser og slips, og 21 % beskriver antrekkene som brukes på jobben som noe formelle, enten buksebukser eller et skjørt med knapp. dunskjorte.

Hvis du kan stole på at TV er nøyaktig, kan du se utviklingen av kleskoder. Nå? Det er en mye mer uformell verden, og noen kjente ledere for store selskaper kler seg veldig tilfeldig - Mark Zuckerberg, administrerende direktør for Facebook, for eksempel, som ser ut til å leve i en hettegenser.

Selv selskaper som pleide å kreve streng, formell påkledning har i stor grad blitt myknet. Det er mer sannsynlig at du møter noen i bomullsbukser og en uformell skjorte når du besøker et Fortune 100-selskap enn noen i dress. Dette er generelt kjent som business casual og kan variere mye fra organisasjon til organisasjon.

Noen selskaper tillater jeans på et forretningskontor, andre krever pressede bukser. Noen forretningskontorer tillater flipflops, mens noen krever sko med lukkede tå. (Selvfølgelig er noen krav til lukkede sko av sikkerhetsgrunner i stedet for bare kleskoder.)

En god veiledning er å se på ledende ansatte og bruke dem som veiledning. Hvis VP ikke ville bruke et miniskjørt, burde du sannsynligvis ikke heller.

Selv om bedriften din ikke har noen kleskode, trenger du fortsatt en intern. Slurv er aldri passende – selv om jobben din er å mate griser. Ikke press grenser. Hvis kleskoden din tillater ermeløse skjorter, ikke skyv den til spaghettistropper.

Juridiske krav til en kleskode

Bedrifter kan generelt bestemme hvordan de vil at de ansatte skal se ut, med noen svært viktige unntak. For det første kan ikke kleskoden diskriminere. Menn og kvinner må ha lignende standarder.

For det andre må kleskoden tillate religiøse overnattingssteder hvis de er rimelige. Arbeidsgivere må imøtekomme en ansatt hvis religion krever at de holder hodet dekket eller bærer et religiøst halskjede med mindre det er ekstreme omstendigheter.

Hvis du skriver bedriftens kleskode, er det ideelt å dobbeltsjekke med arbeidsadvokaten din før du implementerer den som policy.